Redactie
Redactie Human Interest 20 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

De vijf tofste kartbanen

Indoor karten: een jaartje of tien a vijftien geleden was het dé sport- en entertainmentrage in Nederland. Kartbanen schoten als paddestoelen uit de grond en karten werd zo’n beetje vrijetijdsbesteding nummer één voor veel mannen. De hype is voorbij en tegenwoordig hoor je niet veel meer over karten. Terecht? Nee, want ons land barst nog van de goede kartbanen en het is en blijft een toffe uitdaging om samen met vrienden of collega’s te ondernemen. Daarom schotelen wij je de vijf tofste kartbanen voor.

Go-Kart-In, Dordrecht

Go-Kart-In in Dordrecht bewijst dat je niet per se de langste of snelste baan nodig hebt voor een uitdagende kartsessie. De beoordelingen van deze 425 meter lange kartbaan zijn lovend. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met het uitstekende onderhoud van de karts. Met hun 270cc motoren zijn de karts bovendien net een tikkie krachtiger dan gemiddeld. 12 Minuten karten kost hier 15 euro.

Kart Centre Roosendaal

Met een lengte van 600 meter en een lay-out die lijkt op die van een echt circuit, is Kart Centre Roosendaal één van de uitdagendste banen van Nederland. Het ronderecord staat op iets minder dan 38 seconden. De meeste kartbanen vlieg je rond in ongeveer een halve minuut. Kart Centre Roosendaal wordt geroemd om zijn vlakke baan en mooie asfalt. Een traditioneel circuit dat geen fly-overs of tunnels nodig heeft voor een spannende strijd. Je betaalt 15 euro per heat.

Kartfabrique, Utrecht

De Kartfabrique in Utrecht kent een buitengewoon lange baan van 950 meter. Lange rechte stukken worden afgewisseld met overwegend kortere bochten. De uitdaging is om de snelheid in de kart te houden. Ben je een ervaren karter, dan is dit voor jou zeker één van de betere banen. Bovendien stunten ze lekker met de prijs: twee heats voor 25 euro. Bezoekers van de Kartfabrique geven hoog op van de staat van de karts, die zich kenmerken door een zeer gering onderling verschil. Een spannende en eerlijke strijd dus.

Indoor Karting Middelburg

Waar Indoor Karting Middelburg vooral mee scoort, is zijn 8 meter brede baan. Combineer dit met een technische lay-out met veel bochten en je weet dat een potje karten hier garant staat voor veel spanning en inhaalacties. De baan is 550 meter lang en het ronderecord staat op 41.50 seconden. Het is dus zeker niet de snelste kartbaan van Nederland, maar wij vinden dit niet erg. De spanning zit ‘m vooral in de bochten. Rechtuit kan iedereen hard gaan.

Kart & Entertainmentcentrum Winterswijk

Kart & Entertainmentcentrum Winterswijk beschikt over een 700 meter lange baan die is verdeeld over twee verdiepingen. Met de gelijkheid van de karts moet je een beetje geluk hebben. Wat dat betreft zijn er misschien nog betere kartbanen maar qua spektakel zullen er weinig opkunnen tegen deze kartbaan. Er hangt bovendien een lekker ‘racy’ sfeer, zoals het hoort. Twaalf minuten karten kost je hier 14 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De vijf tofste kartbanen
Sluiten