Jelle van Es
Jelle van Es Game 8 juli 2017

De vijf beste games voor de SNES Mini

Volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In deze rubriek houden Manners en game-expert Jelle van Es je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: SNES Mini.

Eind september brengt Nintendo zijn SNES Mini uit. Een spelcomputer die met 21 klassieke games wordt geleverd, waardoor je een berg aan nostalgie op je televisie kunt toveren. De line-up is echt heel erg sterk, maar toch willen we er vijf games uit pakken die onze absolute favorieten zijn.

Nu is het niet zo dat je na het lezen van dit artikel gelijk super enthousiast een SNES Mini kunt bestellen. Voorlopig lijkt de spelcomputer uitverkocht, maar houd zeker deze pagina in de gaten. Mocht je een gelukkige zijn die hem wel op tijd heeft besteld, dit zijn de vijf games (op willekeurige volgorde) die je echt moet gaan spelen.

SNES Mini – Super Mario World

Uiteraard moeten we in deze lijst Super Mario World meenemen. De platformer wordt gezien als één van de beste games ooit. Het is een titel waarin Mario een hoop nieuwe vaardigheden kent ten opzichte van de NES-games, waardoor je meer mogelijkheden hebt. Handig, want je krijgt ook een groot aantal nieuwe vijanden. Dankzij de grote hoeveelheid levels en de diversiteit in mogelijkheden is dit echt een game om je een hele tijd zoet te houden. Bovendien is dit echt een perfect voorbeeld van een titel die tijdloos is. Een game die vandaag de dag nog zeker de moeite waard is.

SNES Mini – Super Mario RPG

Super Mario RPG: The Legend of the Seven Stars is een titel die iets minder goed uit de verf komt als je kijkt naar hoe verouderd hij is. Maar het is een game die destijds nooit in Europa is verschenen. De game is enkel op de Japanse en Amerikaanse markt verschenen en het is de eerste keer dat Mario in een RPG schittert. Vanuit een isometrisch perspectief loop je door de wereld rond om onderweg af te rekenen met de verschillende vijanden die je tegenkomt. Ook worden je vaardigheden beter en moet je uiteindelijk het kwaad in de wereld verslaan. Het is Mario zoals we hem in het Super Nintendo-tijdperk nooit hebben gezien en de voorloper van de diverse Mario & Luigi- en Paper Mario-games.

SNES Mini – Super Metroid

Net als Super Mario World en de twee onderstaande titels een echte klassieker. Kruip andermaal in de huid van Samus Aran en neem het op tegen al het gespuis dat je onderweg tegenkomt. Super Metroid is een heerlijke combinatie tussen actie en puzzelelementen. Soms kom je een ruimte tegen die je niet kunt betreden. Dan lijkt het alsof je vastzit, maar door een stuk terug te lopen en een vaardigheid inventief te gebruiken, overkom je dit soort problemen en kun je weer verder. Een mooi vormgegeven avontuur met actie en de nodige hersenkrakers.

SNES Mini – Zelda: A Link to the Past

Met A Link to the Past werd de Zelda-reeks pas echt groot. Natuurlijk, de eerste Zelda op de NES was tof, maar de grootsheid en de stijl van dit derde deel (Zelda II is een game die we graag vergeten) zorgen er voor dat het een all-time klassieker is. Daarin moet je als Link de wijde wereld in gaan om het gevaar te bestrijden. Onderweg kom je diverse kerkers tegen, waar puzzels en eindbaasgevechten op je staan te wachten. Elke kerker geeft je nieuwe voorwerpen en vaardigheden die nodig zijn om het volgende gebied te overwinnen. Een klassieker die je het gevoel geeft een steeds sterker wordende held te zijn.

SNES Mini – Super Castlevania IV

We sluiten dit vijfluik af met Super Castlevania IV. Niet de beste game uit de reeks, die eer is wat ons betreft gereserveerd voor Symphony of the Night. Maar deze game is wel een fijne duistere afwisseling tussen de nogal vrolijke titels die je op de SNES Mini Classic aantreft. In een donkere wereld neem jij het op tegen demonen en ander gespuis. En uiteindelijk ga je zelfs de strijd aan met Dracula. Voordat je daar bent, ben je wel wat uren verder. Uren die je voornamelijk kwijt raakt aan de fijne hoge moeilijkheidsgraad van de game.

Dit zijn onze vijf favoriete games. Nog een paar maandjes en dan kunnen we al dit moois weer opnieuw gaan beleven!

Reageer op artikel:
De vijf beste games voor de SNES Mini
Sluiten