Jelle van Es
Jelle van Es Life 15 april 2020

De vijf beste games van de afgelopen weken

De laatste weken hebben we veel thuis gezeten. En als we kijken naar de aankomende periode, dan is de kans groot dat dat voorlopig nog het beeld gaat zijn. Gelukkig zijn we er achter gekomen dat het thuiswerken best wel goed gaat en dat we veel tools hebben om ons ook van entertainment te voorzien. Zeker op het gebeid van games was het de laatste weken een goede periode.

Vooral de afgelopen maand hebben we veel toffe titels erbij gekregen. Mocht je die niet gelijk op de kop hebben getikt, omdat je niet precies weet wat er allemaal is verschenen, dan hebben we hier een handig overzicht. Dit zijn de vijf beste games van de afgelopen maand, die stuk voor stuk gelden als een absolute must-have.

De beste games: Final Fantasy VII Remake

We beginnen met de Final Fantasy VII Remake, die op 10 april uitkwam. Het origineel komt uit 1997 en wordt gezien als één van de beste games ooit gemaakt. Zeker in zijn tijdsgeest was het een indrukwekkend geheel. Deze remake is slechts een klein gedeelte van het grote epos en speelt zich af in de stad Midgar. Als Cloud Strife sluit je je aan bij de eco-terroristische groep Avalanche, die het opneemt tegen Shinra. Dit bedrijf is er voor verantwoordelijk dat alle energie uit de planeet wordt gezogen. Hierbovenop maak je kennis met je jeugdvriendin Tifa, het bloemenmeisje Aerith en de stoere guy met een gouden hart Barret. Ondanks dat je als ouwe rot misschien het verhaal kent, zijn er toch veel verassingen en diverse uitbreidingen op het verhaal, waardoor je er met gemak dertig uur zoet mee bent. Audi-visueel is het daarbij een spektakel.

Scoor hem hier op de PlayStation 4

Final Fantasy VII Remake (Afbeelding: Square Enix)

Resident Evil 3 Remake

En Final Fantasy VII Remake is niet de enige grote remake die onlangs is verschenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Resident Evil 3 Remake, die een week eerder uitkwam. Als Jill Valentine probeer je een zombie-uitbraak in Racoon City te overleven, maar daarbij word je op de hielen gezeten door een verschrikkelijk monster genaamde Nemesis. Onderweg kom je verschillende locaties tegen, ontdek je het verhaal van de game en word je getrakteerd op verschillende schrikmomenten. Qua lengte niet de langste game, maar wel boeiend genoeg om meer dan één keer te voltooien.

Scoor hem hier

Resident Evil 3 Remake (Afbeelding: Capcom)

Animal Crossing: New Horizons

De meeste relaxte game van de afgelopen weken is zonder twijfel Animal Crossing: New Horizons. Het is een game op de Nintendo Switch die je meeneemt naar een onbewoond eiland. Daar moet jij een leven zien op te bouwen. Dit is een titel die er om draait dat je elke dag terugkomt en een paar uurtjes er mee doorbrengt. In die tijd verzamel je spullen, verkoop je die aan de winkel, gebruik je het geld om je huis te verbeteren, praat je met de andere bewoners die langzaam binnen druppelen en bezoek je eilanden van je vrienden. Het is een game waar echt veel mogelijkheden zijn, zonder dat je de druk voelt om constant iets te doen. Zeker in deze hectische tijd een fijne titel om dagelijks mee bij te komen.

Scoor hem hier op de Nintendo Switch

Animal Crossing; New Horizons (Afbeelding: Nintendo)

Doom: Eternal

Ben je meer iemand die van actie houdt? Dan is Doom: Eternal jouw game. Het is in de basis een shooter, maar het is eigenlijk meer dan dit. Het is namelijk ook een platform-game en een puzzel-titel. Zo moet je bijvoorbeeld goed nadenken hoe je diverse vijanden afmaakt. Verschillende finishmoves zorgen namelijk voor diverse bonussen, zoals armor en munitie. Daarnaast moet je goed nadenken met wat voor soort vijanden je te maken hebt. Je moet daarbij echt goed de zwakheden uitbuiten om te overleven. Daarbovenop ziet de titel er echt heerlijk uit. Ideaal wanneer je even wat anders wilt.

Scoor hem hier

Games
Doom: Eternal (Afbeelding: Bethesda)

De beste games: Persona 5 Royal

De laatste game in dit vijfluik is Persona 5 Royal. Deze game kwam al een paar jaar geleden in zijn basisversie uit. Mocht je hem toen gemist hebben, dan is dit een heerlijke game om in huis te halen. Het is een Japanse RPG die zich afspeelt in Tokio, dus het is ook een kleine virtuele vakantie. De game kent een groots en boeiend verhaal over scholieren die ontdekken af te kunnen reizen naar een alternatieve wereld, om op die manier slechteriken op andere gedachten te brengen. Het klinkt wat vreemd, maar geloof mij: het is dik de moeite waard. Met gemak een game waar je zo’n tachtig uur in kunt steken.

Scoor hem hier

Persona 5: Royal (Afbeelding: Sega)

Wil je uitgebreidere reviews lezen over deze en andere games? Bezoek dan onze zustersite WANT, waarvoor ondergetekende regelmatig reviews over de grote games schrijft.

Reageer op artikel:
De vijf beste games van de afgelopen weken
Sluiten