Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 8 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Geniet van de ultieme custom bike van Nederlandse bodem

Voor een beetje custom bike denk je al snel aan motorliefhebbers die ver buiten de landsgrenzen hard werken aan de natte droom van elke snelheidsfreak. We zouden haast vergeten dat er ook in Nederland zeer vakbekwame lieden rondlopen. In de categorie ‘leuke dingen die je kan doen met een Yamaha XJ600 Diversion’ lieten de heren van het Nederlandse Wrench Kings hun creativiteit de vrije loop. Het resultaat is de overtreffende trap van mooi. Geniet en huiver dus.

“De laatste tijd werken we veel meer samen met bedrijven,” merken Wrench Kings-eigenaren Joost en Take op. “Wij bouwen voor hen de beste marketingtool die je kunt krijgen: een custom motor. Onlangs hebben we een Moto Guzzi V7 voor kledingmerk Vanguard en twee café-racers van een  Yamaha TR1 voor motorwinkel Voordeelhelmen gemaakt. Momenteel werken we met het bedrijf Motoshare aan een soort crowdfund-project waarbij we een R1100R-tracker gaan maken die voor drie maanden wordt verhuurd en vervolgens wordt weggegeven aan een gelukkige winnaar.” Een cafe racer als marketing tool dus.

Custom bike van Hollandse bodem

De scrambler: onze stijl

De donorfiets voor dit project was een bescheiden en bijzonder verroeste Yamaha ‘Diversion’ XJ600 die werd geleverd door de klant. “Hij kreeg het model via een veiling in zijn geboorteplaats in bezit,” merkt Joost op. “Het doel van deze veiling was om geld in te zamelen om een inwoner een medische behandeling te laten ondergaan die hij nodig had. Wanneer mensen ons vragen hoe we de stijl het beste kunnen omschrijven, vertellen we ze meestal dat het gewoon onze stijl is, maar als we het moesten categoriseren, noemen we het waarschijnlijk een ‘moderne scrambler’.”

Inspiratie voor Tarentino

“De klant wilde iets ruw en iets anders. Iets vrijgevochten, apocalyptisch en een beetje sci-fi. Niet een doorsnee motor, maar toch subtiel met karakter. Dus de drie zaten samen, brainstormden wat old-school thema’s en enige tijd later was de ‘Warzone’ Yamaha geboren. “We waren zo geïnspireerd door de brainstorming, dat we een filmposter hebben gemaakt om het allemaal tot leven te brengen.” Nu maar hopen dat Tarantino niet op een idee komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Geniet van de ultieme custom bike van Nederlandse bodem
Sluiten