Jan
Jan Wheels 28 nov 2018

De ultieme elektrische mountainbike: Merida eBig Trail 800

Bikers hebben normaal gesproken nogal wat vooroordelen als het gaat om een e-MTB, ofwel de elektrische mountainbike. Met de introductie van de Merida eBig Trail 800 is dat al niet veel anders. De overstap naar een rollator wordt dan immers wel erg klein. Niets is echter minder waar. De nieuwe elektrische mountainbike van Merida is een volwaardige mountainbike met alle voordelen van een gewone mountainbike in zich. –> Check ook de Stomer ST5: de elektrische fiets uit de toekomst. <–

Trailfun met de nieuwe Merida elektrische mountainbike

Dat we het hier hebben over een zeer acceptabele mountainbike wordt duidelijk bij een eerste inspectie. We noemen bijvoorbeeld een 130 mm veerweg, een stijf voorframe en een 67.5 graden balhoofdhoek. Kortom deze elektrische fiets straalt lust en plezier uit, exact hetgeen je zoekt voor onbeperkte trailfun. Neem daarbij ook de korte achtervorken in ogenschouw, evenals de Shimano E8000 motor en de 500Wh accu. Genoeg om van te watertanden.

Meride elektrische fiets

Small, medium, large en extra large

De display kent daarnaast 3 standen (Eco, Trail en Turbo), de kabels zijn net in het frame weggewerkt en de zadelhoogte is via de boordcomputer in te stellen naar wens. Zoek je dus een elektrische mountainbike die het niet onderdoet voor de traditionele mountainbike, dan is de Merida eBig Trail 800 zeker het overwegen waard. Al was het alleen maar vanwege de 2.8 inch brede Maxxis banden die zorgen voor heerlijk veel grip.

Meer wil je eigenlijk ook niet. Dat de elektrische mountainbike met een fors prijskaartje van bijna 4.000 euro niet echt goedkoop is, nemen we graag voor lief. Mocht je nog een extra argument willen horen waarom deze elektrische mountainbike de juiste keuze is, onthoud dan dat deze e-MTB verkrijgbaar is in maar liefst vier framematen: Small, Medium, Large en Extra large. Je lengte hoeft dus niet langer een excuus te zijn.

Meride elektrische fiets Meride elektrische fiets

Tredz

Reageer op artikel:
De ultieme elektrische mountainbike: Merida eBig Trail 800
Sluiten