De ultieme Belgische sfeer in een weekend

Zit jij je te vervelen met je vriendin? Heb je geen idee wat jullie kunnen doen? Kom je weer eens niet verder dan voor de tv hangen? Ga dan nu de deur uit en geniet van een ultiem weekend België! Hoe? Simpel: je stapt in Intercity Brussel (die gaat elk uur en je hebt geen reservering nodig) en doet in één weekend Mechelen, Brussel en Antwerpen aan. Drie te gekke steden met elk een andere sfeer. Wij stippelden een mooi programma voor je uit.

Stop 1: Antwerpen

Deze sfeervolle Belgische stad is jullie eerste stop. Even lekker de benen strekken, de stad in wandelen en heerlijk ontbijten. Hoewel Antwerpen van alle markten thuis is, is ontbijten hier extra speciaal. De kenner zal je namelijk vertellen dat je hier de beste ontbijtbars van het land vindt. Geen betere plek dus om een solide basis te leggen voor de rest van je dag. Je zult niet alleen genieten van een heerlijk ontbijt en geweldige koffie: je kijkt ook je ogen uit, want Antwerpen is bijzonder fraai.

Kolombo

(Foto’s Kolombo)

Op Facebook krijgt Kolombo een waardering van 4.9/5 sterren. Dat alleen al zou genoeg moeten zijn om je over de streep te trekken. Kolombo wordt geroemd om zijn eclectische karakter en uitgebreide assortiment met veel eigen shakes, sappen en broodjes.

Mampoko

(Foto: Mampoko)

Mampoko is een heerlijk classy eetcafé met een fraaie inrichting en beknopte maar oh-zo-heerlijke ontbijtkaart. Je kunt kiezen uit een continental, veggie of English breakfast en alle drie zijn ze even heerlijk. Op de kaart staan verder wat losse gerechtjes als heerlijke scrambled eggs, garnalen of zalm. Inderdaad: niet heel bijzonder, maar wel kwalitatief zeer hoogwaardig.

Barnini

(Foto’s: Barnini)

Barnini is gespecialiseerd in koffie, broodjes, donuts en bagels en biedt je in een fijne sfeer uitzicht op de Vogelmarkt. Liefhebbers vergelijken de vibe wel eens met die van een authentieke food market.

Stop 2: Mechelen

(Foto: Kaffee Ine)

Nadat jullie genoten hebben van een heerlijk ontbijt, lopen jullie nog een rondje door de mooie binnenstad en gaan jullie vervolgens weer richting station om de volgende Intercity Brussel te pakken en comfortabel naar jullie volgende bestemming te reizen: Mechelen. Mechelen is bij de meeste mensen waarschijnlijk iets minder bekend dan Antwerpen. Dat maakt het des te leuk om de stad ook te voet te verkennen. Mechelen heeft een prachtige, oude en sfeervolle binnenstad die onder andere bekend staat om zijn fijne koffietentjes. Als wij je een suggestie mogen doen: haal een kop koffie bij Kaffee Ine. Niet alleen vind je hier de beste koffie van de stad: het is ook de mooiste (en kleinste) koffiebar, die gebouwd is in de restanten van de 17de eeuwse toegangspoort van de stad. Pak hier even je rust, maak wat mooie foto’s en vergeet niet rond te lopen door het oude, compacte stadscentrum.

Hierna zullen jullie wellicht al vermoeid beginnen te raken, maar geen nood: Mechelen is ook een fantastische stad om te overnachten. Onze tip? Martin’s Patershof, een prachtig hotel in een oude kerk.

(Foto’s: Martin’s Hotels)

Stop 3: Brussel

Na een heerlijke nacht in het hotel in Mechelen, zijn jullie klaar voor de derde en laatste stop: de Belgische hoofdstad Brussel. Hier kun je heerlijk uitgaan, maar voordat je gaat stappen, wil je natuurlijk fatsoenlijk eten en dat doe je zeker bij Le Tournant. Iedereen is lyrisch over dit restaurant. Laat je niet afschrikken door de kleine menukaart en laat je vooral verbazen over de prijs/kwaliteitverhouding, want hier eet je vorstelijk drie gangen voor nog geen 40 euro per persoon.

(Foto: Le Tournant)

Na een heerlijk diner kunnen jullie het Brusselse nachtleven gaan verkennen. Jullie zullen versteld staan van de levendigheid van deze stad die toch vooral bekend staat om zijn politieke karakter. Onze favorieten zijn Spirito en Fuse.

Mocht je na het stappen nog comfortabel willen overnachten, dan hebben we ook in Brussel een tip voor jullie. Le 9 Hotel in Brussel is volgens velen het mooiste hotel van de stad. Het kenmerkt zich door een fantastische industriële inrichting.

(Foto’s: Le 9 Hotel Brussel / Cyrille Bernard)

Reageer op artikel:
De ultieme Belgische sfeer in een weekend
Sluiten