De trailer van Netflix Original ‘Wheelman’ ziet er veelbelovend uit

Netflix dropte onlangs de trailer van hun nieuwste Original. Wheelman geeft een nieuwe spin aan het getaway driver-genre. Het is een lastig niche en scoort vaak slechter dan goed. Netflix gaat met Wheelman de strijd aan tegen dit stigma. 

Frank Grillo, die we kennen van Law & Order: Special Victim Unit en het eerste seizoen van Prison Break, speelt de hoofdrol in de Original. In de thriller moet Grillo’s karakter ‘Wheelman’ naar een onbekende opdrachtgever luisteren, als hij zijn familie in leven wil houden. Het plot is niet baanbrekend, maar de rauwe actie en claustrofobische shots van een man in zijn auto maken het zeker spannend. Veel weten we niet van het verhaal, saai zal het in ieder geval niet worden.

Wheelman, de getaway driver

Het getaway driver-genre is vaak hit-or-mis. Door er een thrillerachtige draai aan te geven, hoopt Netflix een vernieuwende film neer te zetten. De trailer is veelbelovend, maar we kunnen na 20 oktober pas het eindoordeel vellen. De trailer doet ons wel sterk denken aan films al Death Proof en Locke. Als Netflix deze klassiekers nastreeft, hebben ze wellicht goud in handen.

Reageer op artikel:
De trailer van Netflix Original ‘Wheelman’ ziet er veelbelovend uit
Sluiten