Redactie
Redactie Advertorial in archief 23 okt 2017

De toekomst van VR: 3 bizarre situaties die nu al kunnen

Virtual Reality (VR) heeft de afgelopen jaren een hoop aandacht gekregen. Alle tech-giganten hebben wel iets met de techniek gedaan en ook de consument begint langzaam te wennen. Toch weet lang niet iedereen wat voor bizarre en innovatieve situaties je kunt creëren dankzij VR. Daarom delen we graag vijf voorbeelden om te laten zien hoe de techniek nu en in de toekomst invloed gaat hebben op onze levens. 

1. Vlieg rond in Google Earth

Vrijwel iedereen heeft weleens de droom gehad waarin je als een vogel rondvliegt. Dankzij VR kun je dit gevoel echt ervaren. Althans, echt… Bijna echt dan. Dankzij Google Earth VR ben je niet ver verwijderd van een tocht door de lucht boven al je favoriete plekken in de wereld.

2. Ervaar het nieuws alsof je er zelf bij bent

Ooit het gevoel gehad dat je werd afgestompt door het nieuws? Het is een bewezen kwaaltje; wat ver van ons bed is verwijderd, heeft weinig impact op onze emoties. Met de komst van VR kan dit totaal veranderen. Nieuwsgiganten als New York Times en CNN experimenteren lustig met de technieken. Het resultaat is dat jij voortaan kunt beleven wat de verslaggevers in Syrië meemaken of de angst voelen van een naderende tornado.

3. Zwem met haaien voor de kust van Zuid-Afrika

VR kan levensecht lijken, zo bewijzen de bovenstaande voorbeelden. Maar wat als je daar nog een dimensie aan toevoegt. Wat als je 360-graden video’s kan ervaren met de eerste waterdichte VR-bril – ónder water? Vodafone gooide vorige week een aantal klanten letterlijk in het diepe en liet ze – met de waterdichte VR-bril die in verbinding stond met een stream – zwemmen met echte Zuid-Afrikaanse witte haaien.De uitdaging zat ‘m vooral in het behouden van de 4G-verbinding onder water, maar het is de telecomprovider gelukt.

Haaienfan Melvin Smitter was de eerste die het uit mocht proberen om te vieren dat Vodafone een nieuwe slogan heeft: ‘The Future is Exciting. Ready?’. Hiermee wil het bedrijf laten zien hoe technologie én ons netwerk een positieve impact hebben op het leven van mensen.

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
De toekomst van VR: 3 bizarre situaties die nu al kunnen
Sluiten