Redactie
Redactie Shoes 24 mrt 2016

Dé sneakertrends voor het komende seizoen

Wat ooit begon als een schoen die werd ontworpen voor sportieve activiteiten, is nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Welke stenen je ook bewandelt, in welk klasse of subcultuur jij je ook comfortabel voelt; de sneaker is overal en in elke denkbare vorm of kleur. Dit zijn de (voortzettende)trends voor het komende seizoen.

Old school lage skateschoen

De gebroken botten en blauwe plekken kun je achterwegen laten, de schoenen moet je zeker checken. Deze sneakers ogen niet alleen relaxt, ze zitten ook gegarandeerd comfortabel. Met een paar Converse Jack Purcell, Greats of Vans Old School  zit je sowieso goed. De foto´s staan op volgorde van de hiervoor genoemde merknamen. 

Fashion sneakers

Het is geen geheim dat luxe modemerken massaal de sneakermarkt in zijn gedoken. Elk zichzelf respecterend merk heeft tenminste één luxe sneaker op de markt gebracht. Grote kans dat er dit seizoen nog veel meer luxe sneakers op de markt verschijnen. Een paar van onze favoriete fashion sneakers: Lanvin, Koio Collective en John Lobb Levah.

Betaalbare fashion sneakers

Actie en gevolg. Toen de luxe merken met prachtige sneakers op de markt kwamen, zagen ondernemers een gigantisch gat in de markt: hetzelfde type sneaker, voor minder geld. Niet iedereen wil of kan vierhonderd euro betalen voor één paar schoenen. Merken als Mango Man, Cos en adidas bieden de oplossing.

Neutrale kleuren

Wij zetten dit jaar ons geld in op neutrale en natuurlijke kleuren in de sneakermarkt. Dus gooi je paarse trainers met dat roze randje, gele veters en een gouden aftopping achter in je kast en kies voor een classy sneaker. Het voordeel? Je kunt ze altijd en overal onder dragen. adidas, Nike, Puma; geen fabrikant die ze niet in huis heeft.

Collabs

Er gaat geen dag voorbij of er komt wel een sneaker op de markt waarop de handtekening van een rapper, kunstenaar, sporter of ander sneakermerk pronkt. Dat klinkt misschien negatief, maar dat is het zeker niet. Het levert namelijk een hoop coole schoenen op, zoals de  998 PRMR of A Kind of Guise X adidas Consortium.

Sneakerboots

Boots zijn zeker niet voor iedereen weggelegd en ook de sneakerboots moet je maar net trekken. De Nike Air Max 90 Sneakerboot en de Converse Tekoa zijn wat ons betreft best tof.

Reissues

Hoewel schoenenfabrikanten allemaal keihard hun best doen om een nieuw type schoen te ontwikkelen, zijn ook zij vrijgesteld van de altijd terugkomende modecyclus. Met een beetje vintage is overigens niks mis, classics vergaan immers nooit. Wat denk je van deze Nike Cortez, New Balance 900 of Reebok Club C85’s?

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Dé sneakertrends voor het komende seizoen
Sluiten