Redactie
Redactie Shoes 31 mei 2018

Dit zijn de beroemde sneakers van Steve Jobs (en jij kunt ze dragen)

Apple-grootmeester Steve Jobs was een innovator, een man die niks uit de weg ging om van zijn glasheldere visie waarheid te maken. En met succes, want Apple bleek deze week opnieuw het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Een andere kant die we van Jobs kennen, was zijn beroemde uniform: een zwarte turtleneck, simpele jeans en grijze sneakers. 

De ‘Steve Jobs’-sneakers zijn *tromgeroffel* simpele New Balance 992. Inmiddels zie je de sneakers van New Balance met regelmaat in het straatbeeld verschijnen, maar ooit waren het ‘oude mannen’-schoenen, een groep waar Steve Jobs blijkbaar onderdeel van was. Wellicht ken je de scene uit Crazy, Stupid, Love. waarin Ryan Gosling de sneakers van zijn pupil (die ook een versiermachine wil worden) weggooit, met de vraag of ‘hij soms Steve Jobs is’. De sneakers hadden geen al te best imago dus en laten we eerlijk zijn: heel flamboyant was de outfit van Jobs niet. New Balance heeft zich in de loop van de jaren opnieuw uitgevonden, door allerlei samenwerkingen aan te gaan met hippe figuren en merken. Lees: een compleet nieuwe branding.

Het Apple-opperhoofd droeg volgens verscheidende bronnen zowel New Balance 991 als 992-sneakers. Het paar waar ‘ie voornamelijk op werd gespot, zijn de New Balance Sneakers M991GL Classic Grey. Inmiddels zijn er tientallen varianten van de 991 en 992 beschikbaar, maar dit zijn de ultieme classics. Bij Amazon kun je de originele versie krijgen. De turtleneck van Jobs vind je hier (St. Croix), de jeans is een simpele Levi’s 501.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste sneakers die op de markt verschijnen? In onze wekelijkse sneaker-update vissen wij de parels uit het water. De meest recente editie, vind je hier.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beroemde sneakers van Steve Jobs (en jij kunt ze dragen)
Sluiten