Style 22 dec 2018 Jan de Raab

De zelfstrikkende sneaker uit ‘Back tot he Future’ verschijnt in 2019 eindelijk op de markt

Hoe zou het zijn als sportschoenen zou kunnen dragen met zelfstrikkende veters. Het type Marthy MccFly uit Back tot he Future. Gewoon aantrekken en de veters strikken zichzelf. Het goede nieuws is dat zoiets dus ook echt kan. Is dat altijd al een droom geweest, dan mag je Nike dankbaar gaan zijn want die gaan de schoen op de markt brengen met het revolutionaire DastFit systeem.

Technologie voor het betere voetenwerk

De in september gelanceerde Jordan XXXIII, laat zien hoe het systeem zou kunnen werken. Inmiddels hebben we dus al aan het idee kunnen wennen, ook al is het nog afhankelijk van degene die de schoenen draagt. Zoals CEO Mark Parker het omschreef: “We hebben een slimme schoen ontworpen die comfortabel aanvoelt. Het is een belangrijke eerste stap om de beschikbare techniek in onze schoenen toe te passen. CFO Andy Campion gaf aan dat het mogelijk in het voorjaar van 2019 zo ver is. Dan zou een ‘HyperAdapt’ in het basketbal kunnen worden geïntroduceerd.

Nike's zelfstrikkende sneakers eindelijk op de markt

Geen nieuw concept

Het is niet voor het eerst dat Nike al aardige stappen had gezet richting een zelfstrikkende basketbalschoen. Twee jaar geleden kregen we al een eerste idee van de HyperAdapt-zelfsluitende technologie. Toen nog in een low-cut trainingsschoen met een prijskaartje van 720 dollar. De nu ontwikkelde technologie, zal goedkoper zijn en waarschijnlijk ook veel lichter in gewicht. Dat het er veel atletischer uit zal zien dan de Nike Mag uit 2015 is dan ook logisch.

Nike's zelfstrikkende sneakers eindelijk op de markt

Overigens is de ontwikkeling van zelfstrikkende schoenen niet het enige waar Nike zich mee bezighoudt. Er zijn ook vergevorderde plannen om de volgende generatie Nike Air Max 720 te introduceren. Deze schoen zal dan de langste luchtzool ooit hebben. De adaptieve basketbalschoen zal niet goedkoop, maar wel betaalbaar zijn. Dat wil zeggen, als je er 350 dollar voor wil aftikken, dat is namelijk de verwachte verkoopprijs.

Engadget

Reageer op artikel:
De zelfstrikkende sneaker uit ‘Back tot he Future’ verschijnt in 2019 eindelijk op de markt
Sluiten