Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 30 sep 2018

Praetorian: Dit is de ultieme outdoor camper voor mannen

Als je op zoek bent naar een nieuwe gezinswagen is de Torsus Praetorian wellicht wat overkill, indrukwekkend is ‘ie wel. Fabrikant Torsus heeft een heavy duty 4X4 off-road bus samengesteld die niet alleen mensen vervoert, maar zich ook op ruw terrein en in moeilijke omstandigheden goed staande weet te houden.

De Torsus Praetorian is niet de gemiddelde school- of werkbus. Hij wordt aangedreven door een 6,9 liter zescilinder turbodieselmotor die 240 pk en een koppel van 925 Nm levert. De bus kan op verschillende manieren worden geconfigureerd en kan maximaal 35 passagiers vervoeren. Aangezien de meeste SUV’s en andere 4X4’s slechts tussen de 5 en 12 personen kunnen vervoeren, kun je een compleet voetbalelftal inclusief de reservespelers ter plaatse helpen met hun uitrusting dankzij de Praetorian. Elke stoel heeft een driepuntsgordel om de inzittenden veilig te vervoeren. Veiligheid is niet het enige pluspunt. De Praetorian is ook comfortabel dankzij de ingebouwde verwarming, airconditioning, een dvd-entertainmentsysteem en bagagerekken in de cabine.

De perfecte outdoor camper

Uiteraard is de Praetorian geschikt voor meerdere doeleinden. Het vervoeren van het elftal van je kids is slechts één mogelijkheid, je kan ook met je vriendenclub een lang weekend weggaan en de Praetorian gebruiken voor het vervoer van talloze kratten bier. Omdat het in een aantal verschillende indelingen kan worden geconfigureerd, kan je van de Praetorian een camper maken die je letterlijk overal naar toe kan brengen. Of zet het op als een feestbus voor je volgende expeditie naar de camping. Check ook deze moderne Citroën camper, met een oldtimer uiterlijk.

Outdoor camper Outdoor camper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Praetorian: Dit is de ultieme outdoor camper voor mannen
Sluiten