Redactie
Redactie Cars 3 mrt 2016

De parels van de Autosalon Genève 2016

De Autosalon van Genève 2016 is in volle gang; steevast de periode waarin de vormen van de net gepresenteerde automodellen meer aandacht krijgen dan de rondingen van vrouwen. De zijn de juweeltjes waarvan wij in de nacht nog over fantaseren.

Bugatti Chiron

Met een topsnelheid van 420 km/u is de 2017 Bugatti Chiron de meest krachtige auto van dit moment. Een bizarre 1478pk jagen dit monster over het asfalt, hoewel het waarschijnlijk weinig scheelt voor dat ‘ie opstijgt. Voor een sprintje naar de honderd km/u draait de Chiron z’n hand niet om: 2,4 seconden. Voor een sprint naar de driehonderd km/u heeft hij iets langer nodig, ongeveer de tijd die jij nodig hebt om een keer te kuchen en een slokje water te nemen: tien seconden. Onder de motorkap schuilt een 8.0 liter W16 met vier turbo’s. Het uiterlijk van deze statige knaap kun je – los van smaak – indrukwekkend noemen. De donker blauwe kleuren en ronde vormen met scherpe lijnen zijn exact wat je verwacht van een genadeloze supercar. Quanta costa? Een slordige 2,4 miljoen euro. Maar goed, dan ben je wel een van de vijfhonderd snelst rijdende mensen ter wereld.

Porsche 911R

De kersverse interpretatie van de Porsche 911R is… perfect. Het uiterlijk X karakter = liefde op het eerste gezicht. Met 1370 kilo is dit de lichtste 911 in de stal van Porsche. Zet hier vijfhonderd keiharde paardenkrachten tegenover en je beseft: deze beauty gaat hard. Sprinten naar de honderd km/u doet de 911R in 3,8 seconden, bij 323 km/u houdt ‘ie het voor gezien. Saillant detail: de 911R verschijnt alleen met een handmatige schakelbak om de perfecte beleving te creëren. De 911 gebouwde exemplaren waren helaas al uitverkocht voor we überhaupt van het bestaan wisten.

Aston Martin DB11

Met de DB11 zet de Britse fabrikant de lijn door die ze hebben ingezet met DB9. Ook is dit pareltje voorzien van een nieuwe stuur en heeft het interieur een flinke lik verf gekregen. De DB11 is de officiële opvolger van de DB9. De tussenvariant, de DB10, was de officiële James Bond auto in Spectre (kans maken op een Blu-Ray van de film, doe je hier), waarvan er slechts één onlangs is geveild voor 3,1 miljoen euro. Onder de motorkap zit een twin-turbo 5.2 V12 verstopt die meer kracht genereert dan zeshonderd paarden. Honderd km/u doet ‘ie 3,9, waarmee hij een seconde langzamer is dan de Porsche 911R. In Duitsland betaal je ruim twee ton, dus in Nederland tikt hij de drie ton waarschijnlijk wel aan.

Lamborghini Centenario

Het wemelt in Genève van de supercars. Toch zijn het vooral de grote jongens die opvallen. Zo ook Lamborghini met de Centenario, een ode Ferruccio Lamborghini die honderd jaar geleden ter aarde kwam. Precies zoals we van de fabrikant gewend zijn oogt de auto als een monster uit de toekomst die klaar is om zijn prooi te verorberen. Zijn karakter is net zo fel als z’n uiterlijk. Met een gewicht van 1520 kilo en 770 pk schiet deze wagen van nul naar honderd in 2.8 seconden. Om de driehonderd km/u aan te tikken heeft hij 23,5 seconden nodig, wat dertien (!) seconden langer is dan de Bugatti Chiron. Kun je voorstellen hoe snel die auto is. De veertig exemplaren van deze lambo kosten 1,75 miljoen euro. Ook deze auto is al uitverkocht.

Mercedes C-Klasse Cabrio

Voor de afwisseling geen supercar, maar wel een dikke Mercedes C-klasse Carbio. Deze variant heeft nauwe banden met de eerder gepresenteerde Coupé en is net als die wagen voorzien van prachtige lijnen en een luxe gevoel. De Cabrio heeft een kap van stof, die in twintig seconden uit kan klappen. De Airscarf-functie van Mercedes zorgt dankzij warme lucht voor een aangenaam gevoel tijdens koude momenten. Net als de Coupé kun je 157 pk aanslingeren door het gaspedaal in te trappen.

Ferrari GTC4Lusso

Met deze indrukwekkende maar degelijke Ferrari ben je sowieso de coolste vader op aarde. Ook als je geen vader bent hoor je met de GTC4Lusso tot het rijk der coolness; wat een bak. Deze Italiaan oogt wellicht degelijk, maar is zijn wilde haren zeker niet verloren. Een sprintje naar de alom bekende honderd kilometer per uur doet hij in 3,4 seconden, tweehonderd km/u legt hij af in 10,5 seconden en de maximale snelheid is 335 km/u. Meer weten? Eerder schreven we al uitgebreid over de verschillen tussen de GTC4Lusso en zijn voorganger FF.

Arash AF10

Een vreemde eend in de bijt, maar daardoor niet minder lekker. Dit hybride monster van de kleine Britse fabrikant Arash Motor Company flirt qua uiterlijk met raceauto’s en daagt de Bugatti Chiron uit qua snelheid en pk’s. Het gecombineerde vermogen van deze tijger is namelijk een belachelijke 2080 pk! 1180 pk komt van de elektromotoren en de overige 900 pk van de benzinemotor. Toch is hij in de sprint nog altijd een halve seconde langzamer dan de Chiron. Ook de top is met geschatte snelheid van 323 km/u aanzienlijk lager. De Chiron is en blijft dan ook de absolute winnaar van deze autosalon.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
De parels van de Autosalon Genève 2016
Sluiten