De Parade is gewoon het tofste en creatiefste festival deze zomer

We zitten middenin het festivalseizoen en dat betekent dat er elk weekend wel een plek is om te genieten van zon, eten, muziek en nog veel meer. Opvallen tussen al die festivals is niet gemakkelijk, maar dat dit toch mogelijk is bewijst de Parade. Dit bijzondere festival is namelijk al 27 jaar lang één van de meeste unieke festivals van Nederland.

De Parade is een festival waar theatervoorstellingen centraal staan. Het voelt daardoor meer als een rondreizend circus dan als een traditioneel festival zoals je gewend bent. Het festivalterrein staat vol met theatertenten waarin zowel bekende namen als nieuwe talenten hun kunsten vertonen. Daarnaast zijn er elke avond ook nog twee live bands, zoals Kraak en Dirty Leaks, die voor de muzikale omlijsting zorgen. Aan keuze is dus geen gebrek.

Een unieke ervaring

Wat de Parade zo bijzonder maakt is dat veel van de voorstellingen speciaal voor dit festival gemaakt zijn en rond een half uurtje duren. Je kunt dus op één avond verschillende voorstellingen zien die allemaal uniek zijn. Tussendoor geniet je van een lekker drankje, goed eten en vooral van de bijzondere sfeer die je nergens anders gaat vinden.

Ben je benieuwd naar deze prachtige mengelmoes van toneel, muziek, eten, drinken en bovenal heel veel gezelligheid? Of wil je gewoon een keer de mannen van Rundfunk live in actie zien? Neem dan een paar vrienden of je vriendin mee voor een culturele avond. de Parade staat tussen 21 juli en 6 augustus in het Moreelsepark in Utrecht en van 11 augustus tot 27 augustus in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

De Parade te water

Ben je van plan om de Parade in Amsterdam te bezoeken? Overweeg dan de Parade Boot. Met deze lijndienst maak je de ervaring namelijk nog beter door per boot naar het festivalterrein te gaan. Op verschillende locaties in Amsterdam kun je opstappen en wordt je geheel in stijl naar het festivalterrein gevaren. Ook als je ‘s avonds weer terug wilt kun je deze lijnboot gebruiken voor een passende afsluiting van een mooie avond.

Wil je meer weten over de Parade, zien welke voorstellingen er zijn, welke culinaire gerechten op je wachten en welke bands op het podium staan? Klik dan hier. Voor meer informatie over de Parade Boot, klik je hier.

Een retourtje met de boot plus toegang tot het festival is er al vanaf twintig euro en enkeltje plus toegang is al vanaf 12,50 euro te reserveren. Nu standaard inclusief de Famous Silent Disco. Nice!

Reageer op artikel:
De Parade is gewoon het tofste en creatiefste festival deze zomer
Sluiten