Dit zijn de belangrijkste Oscarwinnaars van 2019

Het lang verwachte spektakel van de filmindustrie had zich er al op verheugd: de Oscaruitreiking. De genomineerden waren al eerder bekend en van de meeste films kon je van te voren al een inschatting maken wie tot de kanshebbers behoorden en wie niet. Dat Netflix’s Roma en Bohemia Rhapsody met een of meerdere Oscars naar huis zouden gaan was dus geen verassing. Toch was het niet zo heel voorspelbaar als het leek.

Weer geen Oscar voor Glenn Close

Teleurstellingen waren er uiteraard ook. Glenn Close, voor de zevende maal genomineerd, ging wederom zonder het felbegeerde beeldje naar huis. Ze is er inmiddels aan gewend, het was ondertussen alweer de zevende achtereenvolgende keer dat ze wel was genomineerd, maar het weer net niet haalde. Wat Close wel kreeg waren de welgemeende excuses van de winnares in de categorie waar ze voor was genomineerd: Beste Actrice.

Olivia Colman Upsets Glenn Close For Best Actress

In a shocking upset, Olivia Colman beat Glenn Close for the Best Actress Oscar for her performance in “The Favourite”. SUBSCRIBE to our channel: https://www.youtube.com/user/ETCanadaOfficial FOLLOW us here: http://www.etcanada.com Facebook: https://www.facebook.com/etcanada Twitter: http://www.twitter.com/etcanada Instagram: http://www.instagram.com/etcanada #Oscars #GlennClose #OliviaColman

De winnaar: Rami Malek

Je kon er vergif op innemen. Rami Malek ging als gedoodverfde Oscar-kandidaat aan de haal met de Oscar voor Best Acteur. Zijn weergaloze vertolking van Freddie Mercury bombardeerde hem tot publiekslieveling. Met vijf nominaties moest het gek lopen om geen Oscar te winnen. Maar liefst vier beeldjes vielen de film ten deel waaronder die voor Beste Acteur.

Bohemian Rhapsody | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Now On Digital: https://fox.co/2R1S9W5 Now On Blu-ray & DVD: http://bit.ly/BohemRhapsody Bohemian Rhapsody is a foot-stomping celebration of Queen, their music and their extraordinary lead singer Freddie Mercury. Freddie defied stereotypes and shattered convention to become one of the most beloved entertainers on the planet.

Spike Lee

Als er een regisseur is die altijd voor een verassing weet te zorgen, is het Spike Lee wel. Waar de meeste winnaars het met een minimale 90 seconden spreektijd moeten doen, liet Spike Lee zich niet in. De winnaar van de Oscar voor Beste bewerkte script (BlacKkKlansman) kon het niet nalaten om een politie getinte boodschap naar voren te brengen. Op zijn eigen unieke wijze wist hij direct alle aandacht op te eisen: “Waag het niet de klok aan te zetten!”. Met een verwijzing naar zijn eigen roots, rip hij zijn publiek op om de juiste keuze te maken bij de aankomende presidentsverkiezingen. “Do The Right Thing!”, een verwijzing naar zijn gelijknamige film uit 1989.

BLACKkKLANSMAN Accepts the Oscar for Writing (Adapted Screenplay)

Watch Charlie Wachtel & David Rabinowitz and Kevin Willmott & Spike Lee accept the Oscar for Writing (Adapted Screenplay) for BLACKkKLANSMAN at Oscars 2019. See more Oscar acceptance speeches and highlights on Oscar.com and in the ABC app!

De grote verrassing: Green Book

De grote verrassing was de feelgood film Green Book. Vooraf was de film over de donkere concertpianist Don Shirley (Mahershala Ali) al getipt als winnaar. De film kwam de laatste weken in een negatief daglicht te staan vanwege de vele schandaaltjes en controverse rond de film. Zo wordt het verhaal over vooroordelen uitsluitend gezien door de ogen van de witte chauffeur Tony (Viggo Mortensen). Daarnaast zou het verhaal zonder instemming van de familie van Shirley zijn verfilmd. De film vertelt het verhaal van een concerttour in 1962 door het gesegregeerde zuiden van de VS. Feel Good won daarmee, geheel terecht, de Oscar voor Beste Film.

Green Book – Official Trailer [HD]

Green Book In Theaters November 21, 2018 http://www.GreenBookMovie.com Academy Award® nominee Viggo Mortensen (Eastern Promises, The Lord of the Rings trilogy) and Academy Award® winner Mahershala Ali (Moonlight, Hidden Figures) star in Participant Media and DreamWorks Pictures’ Green Book.

De belangrijkst winnaars van de Oscar 2019

Beste film: Green Book (Peter Farrelly)
Beste Regie: Alfonso Cuarón (Roma)
Beste actrice: Olivia Colman (The Favourite)
Beste acteur: Rami Malek (Bohemian Rhapsody)
Beste vrouwelijke bijrol: Regina King(If Beale Street Could Talk)
Beste mannelijke bijrol:Mahershala Ali (Green Book)
Beste originele script: Green Book (Nick Vallelonga)
Beste bewerkte script: BlacKkKlansman (Spike Lee, Charlie Wachtel, David Rabinowitz en Kevin Willmott)
Beste niet-Engelstalige film: Roma (Alfonso Cuarón)
Beste animatiefilm: Spider-Man: Into the Spider-Verse (Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman )
Beste cinematografie: Alfonso Cuaron (Roma)
Beste documentaire: Free Solo (Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin, National Geographic)
Beste Soundtrack: Black Panther (Ludwig Goransson)
Beste Lied: Shallow (Lady Gaga)

NRCOscar

Reageer op artikel:
Dit zijn de belangrijkste Oscarwinnaars van 2019
Sluiten