Redactie
Redactie Advertorial in archief 1 mei 2018

De OnePlus 6: een telefoon waar mannen blij van worden

Een relatief nieuw merk is met hun meest recente model de markt aan het veroveren: de OnePlus 6. Het Chinese merk weet zich gestaag en succesvol tussen de grootmachten te manoeuvreren en doet dat met verve. Het design is smooth, onder de motorkap schuilen Ferrari-capaciteiten en de prijs klopt. Tijd om deze krachtige machine onder de loep te nemen.

De laatste vrucht van de fabrikant is de OnePlus 6. De achtste telefoon van het merk is – zoals we gewend zijn van OnePlus – nog altijd goed betaalbaar, maar heeft de andere jongetjes in de klas qua snelheid flink ingehaald. Tel daar de onderste punten bij op en je hebt een smartphone te pakken waar menig mannenhart sneller van gaat kloppen.

Snelheidsrecord en Gaming Modus

Gamen op een smartphone wint aan populariteit, wat logischerwijs te verklaren is door toenemende rekenkracht van de huidige generatie smartphones. OnePlus draagt de tagline ‘The Speed You Need’ met trots, het apparaat is namelijk in z’n totaliteit gefocust op het halen van de hoogste snelheden. Dit is allereerst te danken aan de hardware: de bejubelde Qualcomm Snapdragon 845 chipset vormt het sportershart van dit toestel, terwijl de 8 gigabyte aan werkgeheugen ervoor zorgt dat je razendsnel apps kunt laden, gebruiken en wisselen. Ter vergelijking: in de laptop waarmee dit artikel is geschreven, schuilt de helft aan RAM-geheugen.

We hebben de telefoon een week getest en vergeleken met de vlaggenschepen die op de smartphone-oceaan dobberen en kunnen bevestigen: de OnePlus is met afstand de snelste. Deze zeer secuur uitgevoerde test onderschrijft onze ervaring. Meer weten? Alle technische specificaties van de OnePlus 6 vind je hier.

OnePlus 6 review

De Gaming Modus kent een aantal voordelen. Allereerst kun je de keuze maken om alle notificaties te blokkeren en de scherpte van het scherm vast te stellen. Nog interessanter is de optie om de beschikbare bandbreedte toe te spitsen op de games die jij wil spelen, zodat je geen of minder last hebt van haperingen tijdens het laden. De minimale schermranden zorgen dat het Optic AMOLED-scherm optimaal tot uiting komt. En dat merk je. Tijdens het spelen van Android-hit PlayerUnknown’s Battlegrounds konden we maar één ding concluderen: de game ziet er fantastisch uit en laadt als een zonnetje.

De camera

Inmiddels is het bellen ondergeschikt geraakt aan de tientallen andere functies die een smartphone biedt. De camera is een van de belangrijkste features, dus het is niet vreemd dat OnePlus flink geïnvesteerd heeft in twee kwalitatieve lenzen (voor: 20 megapixels, achter: 16 megapixel) plus software. De fans van OnePlus vroegen volgens de fabrikant om een krachtige stabilisator en die kregen ze. De Optical Image Stabilization zorgt dat foto’s nauwelijks nog met bewegende elementen worden opgeslagen.

Foto's OnePlus 6

Video’s worden opgenomen in 4K met 60 beelden per seconde (fps), terwijl Slow Motion wordt vastgelegd met 480 fps. De video-editor zit vol functionaliteit voor de professionele (en minder professionele) videomaker, denk aan: bijknippen en filteren, zelf slow motion toevoegen en reverse- en loop-effecten toepassen. De kers op de taart: de scherpte/diepte-functie. Foto’s worden pas écht mooi zodra je met dit effect begint te spelen.

Foto's OnePlus 6

Snel opladen, nog sneller bestanden binnenhalen en versturen

Wie een krachtige smartphone gebruikt, zal zo nu en dan ongetwijfeld een gevecht voeren met een lege batterij. De OnePlus Fast Charge is een snellader die ervoor zorgt dat je binnen een half uur weer up and running bent. Het mag inmiddels duidelijk zijn dat de OnePlus 6 het equivalent is van ‘snelheid’, dus ook het downloaden van bestanden, foto’s en apps gaat razendsnel.

Dit is te danken aan het feit dat de telefoon 37 verschillende frequentiebanden ondersteund, voor gebruik in de meest uiteenlopende landen van de wereld. En omdat er twee simkaarten in het toestel passen, kun je heel makkelijk verschillende netwerken gebruiken. De OnePlus 6 rendert overigens alleen wat er op het scherm moet komen, verder niks. Zo verspil je geen rekenkracht aan verstopte plaatjes en opmaak die niet zichtbaar zijn.

Win een OnePlus 6

Enthousiast geworden? De OnePlus 6 gaat over de toonbank vanaf 519 euro. Bekijk de volledige prijslijst hier. Nog beter nieuws: wij verloten een OnePlus 6 Midnight Black onder onze lezers. Het enige wat jij hoeft te doen, is het onderstaande formulier invullen. De winnaar krijgt een week na publicatie van dit artikel automatisch bericht. Succes! De winactie is gesloten, de winnaar heeft een bericht van ons gekregen.

[contact-form-7 id=”361399″ title=”OnePlus 6 winactie”]

In samenwerkine met OnePlus

Reageer op artikel:
De OnePlus 6: een telefoon waar mannen blij van worden
Sluiten