Redactie
Redactie Stuff 9 januari 2019

Nieuwe update WhatsApp weert ongewenste indringers

Met enige regelmaat verblijden de ontwikkelaars van WhatsApp ons met een nieuwe  update. Vaak betreft het een fix voor kleine bugs, maar de laatste tijd wordt er vooral werk gemaakt van nieuwe functies die de meeste gebruikers zullen waarderen. Zo kun je in de toekomst WhatsApp vergrendelen via Face ID en Touch ID. Ook kun je binnenkort privéberichten sturen binnen een groepschats en zijn er twee andere functies die je zeker zal waarderen.

WhatsApp vergrendelen op Android

In de testen die nu draaien zien we hoe gebruikers authentication in kunnen stellen, met behulp van hun vingerafdrukscanner. Wie vervolgens WhatsApp op de betreffende telefoon wil openen, zal eerst zijn vinger of gezicht moeten laten scannen. Ideaal voor vreemdgangers. De vergrendeling werkt altijd, ook wanneer je WhatsApp opent via een notificatie of vanuit een andere app. Het is niet mogelijk om specifieke chats te vergrendelen. De nieuwe functie is nog in ontwikkeling, dus we moeten nog even wachten op de uitrol.

Privéberichten sturen in een groepschat

De mogelijkheid om iemand in een groepschat een privébericht te sturen bestond al in een bétaversie van de app, maar nu komt deze functie voor iedereen beschikbaar. De functie was eerder al beschikbaar voor Android-gebruikers in de 2.18.335 bèta-update. WhatsApp is nu ook begonnen om deze optie in iOS te testen.

De functie werkt heel eenvoudig: tik op het bericht in de chat van de gebruiker die je een bericht wil sturen. In het menu kies je voor ‘meer’ en vervolgens zie je de mogelijkheid om een privébericht te sturen. Het verstuurde privébericht wordt getoond in een normale chat, buiten de groep om. Een dergelijke functie zorgt ervoor dat de gesprekken overzichtelijk blijven en de chaos in de groepchats tot een minimum wordt beperkt.

Bewerken met stickers en emoji’s

Dankzij de update is het ook mogelijk om stickers of een emoticon toe te voegen aan een afbeelding of video die je wil versturen. Zoals je wellicht weet, had je al de mogelijk om een foto of video voor het versturen te bewerken of te voorzien van een tekst. Met deze update krijg je dus de mogelijkheid om een sticker of emoji toe te voegen.

WhatsApp status: de voorvertoning

Als je een smartphone bezit die gebruik maakt van 3D Touch, dan behoor je tot de geluksvogels. WhatsApp heeft namelijk een functie toegevoegd die het mogelijk maakt om een WhatsApp-status te tonen in een voorvertoning. Dit werkt dus alleen op toestellen die gebruik maken van de 3D Touch-technologie. ?Lees ook: ’33 ‘geheime’ WhatsApp-hacks waardoor je leven aangenamer wordt’

Wabetainfo

Reageer op artikel:
Nieuwe update WhatsApp weert ongewenste indringers
Sluiten