Pathé Thuis: deze top films kun je in augustus bekijken

Met ruim 1.5 miljoen gebruikers is Pathé Thuis niet meer weg te denken uit de wereld van streamingdiensten. Niet vreemd: het aanbod aan films die nèt uit de bioscoop komen is groot, evenals het assortiment aan oudere- en art house films. Tweewekelijks delen we hier onze selectie uit het enorme nieuwe aanbod dat je op het platform kunt vinden.  

The 15:17 to Paris (release: 8 augustus)

In de vroege avond van 21 augustus 2015 keek de wereld in stilte toe terwijl de media melding maakten van een verijdelde terroristische aanval op Thalys-trein 9364. Deze trein was op weg naar Parijs en een poging tot een terroristische aanslag werd voorkomen door drie moedige jonge Amerikanen die door Europa reisden.

De film volgt het verloop van het leven van de vrienden, van de worsteling van de kindertijd tot het vinden van houvast in het leven, tot de reeks onwaarschijnlijke gebeurtenissen die voorafgingen aan de aanval. In de schrijnende beproeving wankelt hun vriendschap nooit, waardoor het hun grootste wapen is en hen in staat stelt om de levens van de meer dan vijfhonderd passagiers aan boord te redden.

Ready Player One (release: 8 augustus)

In het jaar 2045 is de echte wereld een totaal andere wereld. De enige keer dat Wade Watts (Tye Sheridan) echt leeft, is wanneer hij ontsnapt naar de OASIS, een meeslepend virtueel universum waar de meeste mensen hun dagen doorbrengen. In de OASIS kun je overal naartoe gaan, alles doen, iemand zijn – de enige limieten zijn je eigen verbeeldingskracht.

De OASIS is gemaakt door de briljante en excentrieke James Halliday (Mark Rylance), die zijn immense vermogen en totale controle over de oase overliet aan de winnaar van een driedelige wedstrijd die hij had ontworpen om een waardige erfgenaam te vinden. Wanneer Wade de eerste uitdaging van de schattenjacht overwint, worden hij en zijn vrienden – ook de High Five genoemd – in een fantasy universum geconfronteerd met de opdracht om de OASIS te redden.

Foxtrot (release: 8 augustus)

Een welvarend koppel dat in Tel Aviv woont, krijgt het droevige nieuws dat hun zoon Jonathan, een soldaat, is overleden tijdens zijn dienstplicht. De film volgt aanvankelijk de ouders in de uren nadat ze van zijn dood hebben gehoord. Vervolgens worden de ervaringen van hun zoon tijdens zijn militaire dienst gevolgd als een van de vier soldaten die een controlepost bemannen. Uiteindelijk volgt de film de ouders zes maanden na zijn overlijden.

Thoroughbreds (release: 8 augustus)

Thoroughbreds is een klassiek Hitchcock-achtige thriller met moorddadige tendensen. Ondanks de grote shock factor is de film toch ongekend actueel met een spot-on casting van Anya Taylor-Joy en Olivia Cooke als jeugdvrienden. Zij komen opnieuw met elkaar in contact en onthullen de schandalen die ze in hun jeugd meemaakten en leerden te onderdrukken.

Ramapage: Big Meets Bigger (release: 15 augustus)

Davis Okoye (Dwayne Johnson) is een primatoloog die vriendschap heeft gesloten met een zeldzame albino gorilla genaamd George. Door in contact te komen met een experimenteel serum begint George enorm te groeien en agressiever te worden. Okoye roept de hulp in van Dr. Kate Caldwell (Naomie Harris), een genetisch wetenschapper. De problemen worden nog groter als blijkt dat ook een spitssnuitkrokodil in de Everglades en een wolf in een bos in Wyoming besmet zijn.

The Rider (release: 21 augustus)

Brady leeft in financiële armoede met zijn vader Tim en zijn jongere zus Lilly, die autisme heeft. Eens een rijzende ster in het rodeocircuit, nu lijdt Brady aan hersenschade door een ongeluk met een motor. Aan dit ongeluk heeft hij diverse aanvallen overgehouden. Artsen hebben hem verteld dat hij niet meer kan rijden, anders worden zijn aanvallen erger.

Brawl In Cell Block 99 (release 22 augustus)

Bradley Thomas is een hardwerkende man. Na een miskraam van zijn vrouw geven ze toe dat de vonk er niet meer is en besluiten ze om alsnog een baby te verwekken. Nadat hij ontslagen is, wendt hij zich tot zijn vriend die hem inhuurt als drugsdealer. Een deal gaat vreselijk mis en hij belandt in de gevangenis. Het enige probleem is dat een bende zijn vrouw heeft ontvoerd en dat ze een experimentele operatie op de baby zullen uitvoeren tenzij Thomas een van de gevangenen in celblok 99 vermoordt. Bradley zal nergens stoppen tot zijn vrouw weer veilig is.

Hostiles (release: 30 augustus)

In Fort Berringer, New Mexico, voltooit kapitein Joseph Blocker zijn opdracht om een ontsnappende Apache-familie in veiligheid te brengen en brengt ze terug naar het fort. Hij wordt vervolgens naar het kantoor van kolonel Abraham Biggs geroepen, die hem op de hoogte brengt van zijn laatste opdracht voor zijn pensionering, op basis van een richtlijn van de president: begeleidt de stervende Cheyenne-oorlogsleider Yellow Hawk, samen met zijn familie, terug naar hun stamland in Montana.

Onder bedreiging van de krijgsraad en door te dreigen met het verlies van zijn pensioen als hij weigert de bevelen op te volgen, accepteert Blocker met tegenzin. Blocker kiest voor zijn trouwe oude vriend Sergeant Thomas Metz om hem te vergezellen. Ook zijn assistent Corporal Woodson, en veelbelovende nieuwkomer luitenant Kidder gaan met hem mee.

Avengers: Infinity War (release: 31 augustus)

Na de Power Stone van de planeet Xandar te hebben overgenomen, onderscheppen Thanos en zijn luitenants – Ebony Maw, Cull Obsidian, Proxima Midnight en Corvus Glaive – een ruimteschip met de laatste overlevenden van Asgard. Terwijl ze de Space Stone uit de Tesseract halen, onderwerpt Thanos Thor, overmeestert hij Hulk en doodt hij Loki. Heimdall stuurt Hulk naar de aarde met behulp van de Bifröst, nog voordat hij wordt gedood. Thanos vertrekt met zijn luitenants en vernietigt het schip.

Reageer op artikel:
Pathé Thuis: deze top films kun je in augustus bekijken
Sluiten