Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 24 jul 2018

De nieuwe MacBook Pro 2018: dit kun je verwachten

Met de nieuwe MacBook Pro probeert Apple, zoals gedacht, gelijke tred te houden met de rest van de markt voor high-end computers. De grootste upgrade is Intel’s nieuwste CPU’s, die sinds afgelopen herfst opduiken in pc’s. En er zijn ook enkele andere kleine hardware-aanpassingen. Als je een toegewijde Mac-gebruiker bent, is dat precies waar je op hebt gewacht.

Met de i9-chip gaat alles veel sneller. Zo kon je met een oude i7 MacBook Pro uit 2013 een 4K video met QuickTime importeren in 33 minuten, datzelfde bestand is nu in een tijdsbestek van 24 seconden geïmporteerd. Dat is dus zonder meer een verbetering. Ook de upgrade van het DDR3- geheugen naar DDR4 is een aangename verbetering. Dat de gemiddelde gebruiker hier niet veel profijt van zal hebben is logisch, een MacBook Pro 2018 is ook niet iets wat in elk budget past.

Accuduur

Een van de punten waar je aandacht naar uit zou moeten gaan bij de aanschaf van een nieuwe laptop is de accuduur. Op dat gebied stelt Apple behoorlijk teleur. Ondanks de belofte van een langere accuduur, komt de nieuwe MacBook Pro niet verder dan 7 uur en 32 minuten. De reden dat men de beloofde 10 ur niet haalt, komt waarschijnlijk door het gebruik van het nieuwe geheugen van DDR4. Ter vergelijking: een MacBook Air uit 2015 houdt het aanzienlijk langer vol: 12 uur!

True Tone

Alle MacBook Pro-modellen die in 2018 werden geïntroduceerd, profiteren van de True Tone-technologie van Apple om de beelden op zowel het ingebouwde Retina-scherm als de aanraakbalk natuurlijker te maken. Door de kleurtemperatuur van het scherm aan te passen aan het omgevingslicht, helpt True Tone vermoeidheid van de ogen te verminderen.

Review MacBook pro 2018

Een geavanceerde omgevingslichtsensor in de MacBook Pro van 2018 beoordeelt continu de helderheid en kleurtemperatuur (oudere modellen hebben een sensor die alleen de helderheid kan beoordelen). Met behulp van sensorgegevens past de software de witbalans van het display dynamisch aan, zodat deze overeenkomt met het licht van de omgeving. True Tone zorgt daarmee voor een optimale ervaring. Het vermindert niet alleen de vermoeidheid van de ogen, maar de afbeeldingen lijken ook natuurlijker.

Conclusie

De nieuwe MacBook Pro 2018 is een mooi apparaat, heel mooi zelfs. Op dat punt zal weinig discussie mogelijk zijn. Waar je wel over kan discussiëren is de prijs. Zoals je van Apple gewend bent is de MacBook Pro zeker geen instapmodel. Men richt zich dan ook duidelijk op een kleine doelgroep van mensen die enerzijds de MacBook Pro beroepshalve nodig hebben en zij die het eenvoudig kunnen betalen. Een prijs vanaf 1.999,- euro is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Een uitgebreide review op basis van Amerikaanse bronnen, lees je bij onze collega’s van One More Thing.

Reageer op artikel:
De nieuwe MacBook Pro 2018: dit kun je verwachten
Sluiten