Jan
Jan Stuff 3 jun 2018

De meest unieke elektrische fiets tot nu toe: de Leaos Pressed

Als een de meer populaire vervoersmiddelen leent de elektrische fiets zich uitstekend als lijdend voorwerp voor menig industrieel vormgever. Nu hebben al tal van e-bikes het levenslicht gezien, waarbij ook veel modellen van Leaos. De nieuwe Leaos Pressed Bike is echter iets van een geheel andere orde. Het gepatenteerd frame-ontwerp van Harry Thaler heeft een prominente positie gekregen en maakt de e-bike superlicht.

De ontwerper heeft het oude concept van geperst metaal gebruikt voor deze e-bike. Dat is geen geheel nieuwe vinding. In 2011 verraste hij iedereen al met het idee van stapelbare stoelen uit geperst aluminium. De stoelen waren volledig plat en moesten nog gebogen worden, maar het idee bleek een absolute winnaar te zijn in de competitie voor jonge ontwerpers. Dit concept vormde de basis voor de Leaos Pressed Bike. Het frame bestaat derhalve uit één aluminium plaat met daarin geperst een duidelijk reliëf. Het geheel buigt zich als het ware om de stuuras heen en vormt zo één geheel.

Slechts 13 kilo

De technologie en het eindresultaat zijn allebei extreem cool, maar uiteindelijk telt het resultaat. Het voordeel is het feit dat de hele fiets met motor en accu net iets minder dan dertien kilo weegt. Als je ooit een e-bike een trap op en neer hebt moeten slepen, weet je hoe geweldig een lichtgewicht e-bike is in de wereld van woon-werkfietsen. Het is licht, stijlvol en vertrouwd, maar het is ook bijzonder innovatief.

De motor wordt aangedreven door een 250 watt achterwielmotor en een verwijderbare batterij in de bovenste buis, waardoor het een totaalbereik heeft van iets meer dan 88 kilometer en een topsnelheid van iets meer dan 25 km/u. Ze hebben ook een slim pakket beschikbaar dat een app, GPS-antidiefstal, codeslot en cloud-based-toezicht integreert, zodat je jouw investering kunt beschermen. Goedkoop is de e-bike immers niet, hij kost volgens de website van Leaos 2.990 euro. Is dit niet jouw fiets? Check hier alle andere e-bikes waar we over hebben geschreven.

Reageer op artikel:
De meest unieke elektrische fiets tot nu toe: de Leaos Pressed
Sluiten