Redactie
Redactie Films & Series 28 sep 2015

De nieuwe James Bond: onze kandidaten en outsiders

Wanneer James Bond: Spectre in de bioscoop verschijnt, zal dit de vierde maal zijn dat Daniel Craig in de huid van 007 kruipt. Naar veler verwachting is het de laatste keer dat Craig de rol van James Bond zal spelen. Wat ons betreft, zou hij nog wel even aan mogen blijven (en jullie zijn het hier mee eens) maar naar verluidt wordt achter de schermen al gewerkt aan zijn opvolging. Idris Elba schijnt kandidaat te zijn, evenals Hugh Jackman. Laten wij eens verder speculeren. Wie zouden wij willen zien als de nieuwe James Bond? Buiten Elba en Jackman, die bij dezen onze goedkeuring krijgen. Deze lijst is puur speculatief en op basis van door ons geachte geschiktheid. Maakt ‘t niet minder leuk, natuurlijk. Vergeet vooral niet aan het einde te stemmen op jouw favoriet.

Ryan Gosling

Hij heeft de looks, de stijl en de algehele allure om James Bond te spelen. Met films als The Ides of March en Drive heeft hij laten zien ook over de acteerbagage te beschikken. Bovendien is-ie met zijn bijna 35 jaar nog jong genoeg om meerdere films op zich te nemen.

Joseph Gordon-Levitt

Jong (1981), een goede kop en upcoming. Gordon-Levitt is wat ons betreft een underdog maar zou zeker geen slechte keuze zijn. Hij heeft zijn portie actiefilms inmiddels gehad, speelde in grote titels én won al prijzen (o.a. een Golden Globe). Hoewel hij werd onderscheiden voor totaal andere rollen dan James Bond zou zijn, zien wij het wel in hem zitten.

Leonardo DiCaprio

DiCaprio in een kaskraker als James Bond, waarom niet? Zonder enige twijfel één van de grootste acteurs van zijn generatie, zo niet dé grootste. De man heeft alles al gedaan, en goed ook: van blockbusters tot indie-films en DiCaprio weet op elke rol zijn stempel te drukken. Zo’n zwaargewicht zou ongetwijfeld een hit zijn. En mocht Leo nog op zoek zijn naar een sure shot Oscar…

Jake Gyllenhaal

Een outsider die wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen…. Jong, getalenteerd, inmiddels bewezen en zonder twijfel en totaal ander karakter dan de overige kandidaten. Soms kan een niet voor de hand liggende keuze een mooie verrassing opleveren…

Tom Hardy

De man zijn carrière kan alleen maar worden beschreven met een prachtige Engelse term: skyrocketing. Als iemand hot is op het moment, is hij het wel. Is z’n voorkomen gentleman genoeg of zou het juist tof zijn, een wat ruigere Bond?

Tom Hiddleston

‘t Zou een grote verrassing zijn: Tom Hiddleston als James Bond. Maar Hiddleston heeft ‘iets’ waardoor onze gut feeling zegt: hmm, misschien.

Chris Hemsworth

Als je vrouwen naar de volgende Bond films wilt krijgen, kun je blindelings Chris Hemsworth casten. Het zou een toffe kans voor hem zijn; ook om mannen ervan te overtuigen dat hij meer is dan eye candy voor de dames.

Damian Lewis

Wordt in de wandelgangen al genoemd als topkandidaat. Engels, nog net jong genoeg, goede uitstraling en inmiddels behoorlijk gelauwerd… wij zouden niet teleurgesteld zijn.

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe James Bond: onze kandidaten en outsiders
Sluiten