Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 28 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

De gloednieuwe BMW S 1000 RR, een beest van een superbike!

Tijdens de onthulling op de MOTORbeurs in Utrecht was het al snel duidelijk dat de BMW S 1000 RR een beest van superbike zou zijn! Twee pijlsnelle koplampen keken ons onder het onthullingsdoek mysterieus aan en dat bleek alleen nog maar het begin te zijn. Van dit superbike icoon gaat je motorhart sneller kloppen.

Een strak design en onwijs veel snelheid

Dat menig motorliefhebber opgewonden wordt van dit prachtige exemplaar vinden wij zeker niet gek. Wij zijn er ook helemaal weg van. Zijn design, kracht en veiligheid maken het een perfecte superbike.

De BMW ademt snelheid uit en dat is goed terug te zien in zijn gestroomlijnde design. Aerodynamisch plaatwerk maakt hem niet alleen nog sneller, maar het maakt ook zijn uitstraling nog indrukwekkender. Kortom, een bloedsnel stijlicoon. Verder heeft de BMW S 1000 RR twee asymmetrische koplampen die de weg goed verlichten en de looks van de motor helemaal af maken.

Zijn kracht haalt hij uit een vloeistofgekoelde 4-cilinder lijnmotor die een ‘kleine’ 200 pk onder zijn hoede heeft! Deze kracht in combinatie met zijn lichte gewicht van 200 kg maken hem pijlsnel. De krachtige viercilinder sluit aan op een standaard uitlaat die de trommelvliezen streelt. Mocht dat niet genoeg zijn voor je, dan kun je de motor upgraden met een Akrapovic pijp!

Veiligheid voorop

Als motorrijder ben je kwetsbaar en kan snelheid uiteraard gevaarlijk zijn. Ook daar heeft het team van BMW Motorrad wat op bedacht! Dankzij het geïntegreerde DTC systeem en ABS zorgt de motor ervoor dat jij onder iedere omstandigheid kan rijden en een noodstop kan maken wanneer dit nodig is! Altijd handig, zowel op de weg als op het circuit!

De BMW S 1000 RR bewonderen op het WK Supberbike

Voor de motorfans onder ons houdt het feest niet op! Het was natuurlijk wel te verwachten maar deze toonaangevende superbike rijdt komend seizoen mee met het WK superbike! Eén van de gaafste motorsporten aangezien jij ook gewoon naar je werk kan op één van die motoren. Natuurlijk is die voor de coureurs wat opgevoerd, maar je snapt het principe. Coureur Markus Reiterberger vertegenwoordigt het BMW Motorrad team en is op 12, 13 en 14 april te bewonderen op het TT circuit van Assen.

Geniet hieronder van een aantal heerlijke foto’s van de sexy BMW S 1000 RR en mocht je hem zelf willen rijden? Hier vind je alle informatie!Kan je niet genoeg krijgen van motoren? Dan moet je deze hele dikke BMW R80 zeker even bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De gloednieuwe BMW S 1000 RR, een beest van een superbike!
Sluiten