Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 15 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de negen beste maffiafilms op Netflix

Met het overweldigende aanbod aan films en series is er op Netflix altijd wel iets te zien wat je aanspreekt. Dat zou je tenminste denken. Mocht je echter op zoek gaan naar films in het maffia- en gangstergenre, dan kom je bedrogen uit. Films als Scarface, Goodfellas en City of God zal je niet tegenkomen. Gelukkig zijn er wel andere films in dat genre beschikbaar. De negen meest interessante producties hebben we alvast op een rij gezet voor je.

The Godfather

Alom beschouwd als een van de grootste films aller tijden, concentreert dit drama, gebaseerd op Mario Puzo’s gelijknamige roman, zich op de machtige Italiaans-Amerikaanse misdaadfamilie van Don Vito Corleone (Marlon Brando). Wanneer de jongste zoon van de don, Michael (Al Pacino), met tegenzin toetreedt tot de maffia, raakt hij betrokken bij de onvermijdelijke cyclus van geweld en verraad. Hoewel Michael probeert een normale relatie te onderhouden met zijn vrouw, Kay (Diane Keaton), wordt hij dieper in het familiebedrijf getrokken. The Godfather, de maffia film aller tijden is bekroond met acht Academy Awards. Dat alleen al is reden genoeg om de film te zien.

Imperial Dreams

De 21-jarige gangster Bambi is een crimineel die zijn straf heeft uitgezeten. Nu hij zijn vrijheid heeft herwonnen, is hij vastbesloten om op het rechte pad te blijven. Ondanks de verantwoordelijkheid voor zijn zoontje, die hij alleen opvoedt nu zijn vriendin ook vastzit, blijkt het verdomd lastig om zijn criminele leven definitief achter zich te laten.

Public Enemies

John Dillinger is het prototype van de gangster anno 1930. Slim en gewiekst als hij is, slaagt hij er telkens in om uit de handen van justitie te blijven. Dit frustreert dusdanig dat een aantal federale agenten besluiten om de klopjacht op John Dillinger te openen. Het jachtseizoen is begonnen.

  The Untouchables

  Nog een absolute maffia klassieker. De legendarische misdaadbaas Al Capone (Robert De Niro) regeert Chicago met een ijzeren vuist. Hoewel agent Eliot Ness (Kevin Costner) Capone probeert te verslaan, mislukken zelfs zijn beste inspanningen als gevolg van wijdverbreide corruptie binnen de politie van de Windy City. Werving van een elitegroep van politici die niet worden beïnvloed door steekpenningen of angst, waaronder de Iers-Amerikaanse agent Jimmy Malone (Sean Connery), vergroten de vastberadenheid om Capone voor de rechter te brengen.

  The Godfather 2

  The Godfather is één van de grootste maffia-klassiekers aller tijden, zo niet de allergrootste. The Godfather 2 is een relatief complexe film doordat twee verhaallijnen synchroom lopen. Michael Corleone runt op geheel eigen wijze zijn familie imperium. Tegelijkertijd zien we de belevenissen van Vito Corleone in de periode tussen 1917 en 1925. Prachtige film met een meer dan interessante setting.

  The Intent

  Rechercheur Lee Biggings heeft de opdracht gekregen om undercover te gaan om een beruchte bende terneer te zetten. Terwijl hij betrokken raakt bij hun gewelddadige wereld, worden zijn loyaliteiten getest en wordt zijn leven op het spel gezet.

  Bonnie & Clyde

  De onbeduidende crimineel Clyde Barrow (Warren Beatty) probeert een auto te stelen en komt terecht bij de dochter van de eigenaar, het ontevreden kleine dorpsmeisje Bonnie Parker (Faye Dunaway). Hun misdaden gaan snel over van kleine diefstal naar bankovervallen, maar spanningen tussen het paar en de andere leden van hun bende zorgen voor gevaarlijke situaties die uiteindelijk de ondergang van het stel zouden inluiden.

  Legend

  Reggie Kray (Tom Hardy) en zijn instabiele tweelingbroer Ronnie beginnen hun sporen achter te laten in de Londense onderwereld in de jaren zestig. Met geweld om hun eisen kracht bij te zetten, orkestreren de broers en zussen overvallen en moorden tijdens bezoeken aan nachtclubs en lugubere locaties. Politie agent Leonard “Nipper”, zit hen echter op de hielen.

  The Godfather 3

  Naarmate Michael Corleone (Al Pacino) ouder wordt, merkt hij dat het leiding geven aan de Corleone-misdaadfamilie niet eenvoudiger wordt. Hij wil met zijn familie uit het criminele circuit stappen, maar de maffiakoning (Eli Wallach) staat niet te popelen om een van de machtigste en rijkste families zomaar te laten gaan. Wat de zaak nog erger zal maken is Michael’s neef, Vincent (Andy Garcia). Vincent wil niet alleen een deel van het criminele imperium van de familie Corleone, maar hij wil ook de dochter van Michael, Mary (Sofia Coppola).

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Schrijf je in voor Manners Weekly!

  Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

  Reageer op artikel:
  Dit zijn de negen beste maffiafilms op Netflix
  Sluiten