Martyn de Jong
Martyn de Jong Health 16 jan 2016

De nadelen van een six pack

Het merendeel van de mannen zou het liefst een keihard wasbordje hebben. Dat is vaak ook één van de eerste doelen binnen de muren van de sportschool. In de praktijk is het echter pas één van de laatste doelen die je zult behalen; een sixpack is namelijk verdomd lastig te verkrijgen. Zelfs als je hem dan eenmaal hebt, is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Hoor hier een aantal jammerlijke nadelen.

Daar gaan je kledingopties

Als je veel sport, heb je waarschijnlijk brede schouders, dus wanneer je hierbij ook een sixpack hebt, verdwijnen er al een hoop opties qua kleding. Het gevolg is dat je precies tussen maten in gaat zitten. Je eindigt zodoende vaak met kleding waar je schouders goed in passen, maar waar je zeeën van ruimte overhoudt bij je middel. Die getailleerde overhemden passen jouw schouders namelijk weer niet in. Uiteindelijk vind je heus wel een model wat goed zit, maar echt veel keuze zul je niet hebben, tenzij je opteert voor duurder maatwerk.

Je hebt altijd trek

Hoe lager jouw vetpercentage is, des te meer (en vaker) je honger zult hebben. Een sixpack staat daarom symbool voor discipline. Het betekent dat je de strijd tegen jouw eigen lichaam hebt gewonnen. Toch zullen jouw maag en jouw verstand je er constant aan blijven herinneren hoe lekker eten ook alweer was. De trek in ongezonde dingen neemt aanzienlijk toe en daarmee ook het gevaar voor je sixpack zelf.

Je gaat over alles nadenken

Daardoor word je zeer bewust van alles wat je doet, niet doet, eet en niet eet.  Je zult vaker in de spiegel kijken dan Assepoester en uiteindelijk zal tevredenheid niet gauw volgen. Een wasbordje is tenslotte een serieuze bezigheid. Als je niet nadenkt over wat je doet, zal die als sneeuw voor de zon verdwijnen.

[RELATED_ARTICLE article_id=”253818″]

Veel opgeven

Op den duur merk je bij jezelf dat leuke dingen worden ontweken ter bevordering van jouw resultaten. Je begint steeds meer op te geven om zo het loerende gevaar van vetmassa te vermijden. Feestjes, etentjes en borrels zijn tenslotte toch minder makkelijk om van te genieten als je doelen voor een sixpack in jouw achterhoofd hebt.

Weinig momenten om te shinen

Wanneer je dan eindelijk een sixpack onder jouw shirt hebt zitten, wat doe je dan? Je kunt hem er niet zomaar uit flansen op een verjaardag. Dus als je jouw zesblokkige trots aan de wereld wilt tonen ben je helaas afhankelijk van die drie dagen zonneschijn per jaar. Maar daar werk je wel 356 dagen per jaar aan.  Een kleine berekening zegt dat dat redelijk scheve verhoudingen zijn.

Laat je desalniettemin vooral niet ontmoedigen. Er zijn uiteraard ook een hoop voordelen. Met name in de categorie ‘vrouwen’ scoor je aardig veel punten. Jouw t-shirt wordt door hen al snel als pakpapier gezien, wat ze het liefst in een seconde er af zouden willen scheuren om te kijken welke verassing er onder zit. Voor zulke momenten is het misschien toch de moeite waard.

[RELATED_ARTICLE article_id=”244182″]

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
De nadelen van een six pack
Sluiten