Redactie
Redactie Life 26 jun 2014

De mooiste stranden van Europa

Wellicht zoek je nog een fraaie vakantiebestemming voor deze zomer. Misschien heb je al geboekt. Of je nu al wel of niet voorzien bent, deze stranden moet je checken. Dit zijn namelijk de mooiste stranden van Europa. Zie jij jezelf al liggen hier? Op een handdoek in de zon, met een cocktail of koud biertje in je hand, van achter je zonnebril vandaan flirtend met de lokale dames? Het mooie aan deze bestemmingen is dat zij niet alleen beschikken over de mooiste stranden van Europa; in de meeste gevallen is er ook genoeg te doen in de omgeving.

Navagio Beach – Griekenland

Navagio Beach is helaas ontdekt door toeristen. Lange tijd was dit niet het geval, aangezien het strand alleen per boot bereikbaar was. Nu genieten dagelijks hordes mensen van het prachtige witte zand en het blauwe water. Moet je Navagio Beach daarom vermijden? Mwah, niet per se. De sfeer blijft er uniek, zo te midden van de rotsen met een aangespoeld schip op het strand.

Zlatni Rat – Kroatië

Waar ligt het mooiste strand ter wereld? De Seychellen? De Azoren? Thailand? Nee, kennelijk in Kroatië. Zlatni Rat is namelijk meerdere malen uitgeroepen tot ‘s werelds mooiste stand. Het strand is behoorlijk uniek, vooral vanwege de hoornvorm die onder invloed van het weer constant van positie verandert. Het is een kiezelstrand, dus wellicht niet het lekkerste om op te liggen maar het feit dat aan de rand een fraai bos begint, maakt veel goed.

Las Islas Cíes – Spanje

Ook dit is wellicht een verrassende topper: Las Islas Cíes in Galicië. De stranden van deze kleine eilandjes lijken in niets op de stranden van de Spaanse toeristenoorden. Sterker nog: het is beschermd gebied en totaal niet toeristisch. Er zijn geen eens hotels, slechts een basic camping. Overnachten op dit strand klinkt als een geweldige ervaring.

Myrtos Beach – Griekenland

Myrtos Beach, op het Griekse eiland Kefalonia heb je zeker al meerdere keren gezien. Het strand prijkt namelijk op de voorkant van menig ansichtkaart. Hoewel het strand behoorlijk toeristisch is, vind je hier nog steeds een perfecte mix van ontspanning, zon en fraaie natuur. Het strand ligt prachtig verscholen tussen de bergen en alleen de rit er naartoe al, maakt het de moeite waard.

Butterfly Valley – Turkije

Niet elk strand hoeft te beschikken over goudgeel zand en trendy beachclubs. Naar de Butterfly Valley in het Turkse Faralya kom je niet direct om te zonnebaden of te feesten. Primair kom je hier voor de rust, de fenomenale wandelingen en de prachtige vergezichten. Het is vooral de omgeving die dit strand zo speciaal maakt.

Spiaggia Rosa – Italië

Hoe toerisme een stand kan verpesten, wordt bewezen door Spiaggia Rosa. Dit heeft niets te maken met drukte maar met het feit dat toeristen dit strand hebben beroofd van zijn unieke kenmerk. Zoals de naam al doet vermoeden, was het zand van dit strand roze van kleur. Bezoekers namen het unieke roze zand echter in groten getale mee naar huis waardoor Spiaggia Rosa zijn kleur verloor. Ook zonder roze zand is dit echter een adembenemend strand. Het is tegenwoordig gesloten maar dat weerhoudt thrillseekers niet van een (nachtelijk) bezoek.

Reageer op artikel:
De mooiste stranden van Europa
Sluiten