De mooiste en meest elektrische auto tot nu toe: Jaguar’s E-type Zero

Jaguar komt met een machtig mooie elektrische auto. De E-type Zero is volledig elektrisch én volledig stijlvol. Dit model is gebaseerd op hun klassieke model uit de jaren ’60, maar is onder de motorkap totaal anders.  Win-win!

Zoals gezegd: de E-type Zero is volledig elektrisch. De actieradius ligt volgens Jaguar zelf op 270 kilometer met een volle accu. De veertig kilowatt-batterij heeft zes uur nodig op volledig op te laden.

Je zult er niet snel mee naar Spanje rijden, maar een indrukwekkende verschijning is het zeker. De Jaguar E-Type Zero versnelt van 0 naar 100 km/u in 5.5 seconden. Daarmee is het geen Tesla Model S, maar dat hoeft ook niet. De looks van deze auto maken alles goed.

Helaas zullen we nog even moeten wachten tot we hem zelf mogen rijden. Jaguar is nog heel terughoudend over wanneer deze beauty beschikbaar is en wat ‘ie mag kosten. Het bedrijf belooft wel dat deze auto volledig future-proof is en mee kan gaan met de innovaties rondom het elektrisch rijden. Volgens de fabrikant hebben de innovaties geen invloed op het ontwerp. Het is volgens hen juist belangrijk dat het klassieke design van de Jaguar behouden blijft. Dat zijn wij zeker met ze eens.

Jaguar in de toekomst

Vanaf 2020 wil Jaguar naar eigen zeggen alleen nog volledig elektrische auto’s op de markt brengen. De E-Type Zero is een klassiek ogende wagen, maar ze zijn nog veel meer van plan. Check hier de video van de Jaguar’s die we in 2040 kunnen verwachten.

YouTube

No Description

Reageer op artikel:
De mooiste en meest elektrische auto tot nu toe: Jaguar’s E-type Zero
Sluiten