Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 mei 2020

Hollywood verfilmt ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman is al een tijd lang een van de populairste Nederlandse boeken. Vooral tijdens de coronacrisis blijken mensen te willen lezen over een positief wereldbeeld, zonder dat het geromantiseerd wordt. Maar niet alleen in Nederland is het een bestseller, ook Hollywood leest mee. Een film is aanstaande.

Productiebedrijf New Regency, de maker van Hollywood-blockbusters The Revenant en 12 Years a Slave, heeft de rechten verworven van het opmerkelijke en waargebeurde verhaal over een groep Tongaanse tieners die in 1966 meer dan een jaar op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan overleefden. Het verhaal kwam recent boven water nadat de Nederlandse historicus en schrijver Rutger Bregman erover schreef.

Studio’s in de rij bij Rutger Bregman voor film

Rutger Bregman tekende het verhaal over de zes vrienden op voor zijn boek De meeste mensen deugen, dat in Nederland in september uitkwam. Een voorpublicatie van de Engelse vertaling verscheen twee weken geleden in de Britse krant The Guardian. Verschillende filmstudio’s stonden vrijwel direct in de rij om van het bijzondere verhaal een film te maken.

Het verhaal gaat over zes jongens die zich in 1965 verveelden, een vissersboot stalen en op avontuur gingen. In een storm raakte de boot op drift en spoelden ze na acht dagen aan op een afgelegen onbewoond eiland. Door samen te werken wisten de tieners te overleven en na vijftien maanden werden ze gered door een Australische zeeman. Rutger Bregman schreef het verhaal voor De meeste mensen deugen op onder de noemer ‘the real Lord of the Flies’, een verwijzing naar de literaire klassieker Lord of the Flies.

De meeste mensen deugen

In het boek de meeste mensen deugen verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. De historicus en schrijver neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede? Echt een boek dat heerlijk wegleest. Helder opgeschreven en je krijgt veel nieuwe inzichten die makkelijk na te vertellen zijn. Je koopt het boek hier, over de aanstaande Hollywood-film houden we je op de hoogte.

Check ook: 13 boekentips van boekenwurm Bill Gates

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hollywood verfilmt ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman
Sluiten