Redactie
Redactie Films & Series 4 jan 2016

De stijlvolste filmkarakters van 2015

Man, man, man, 2015 was ons het stijlvolle filmjaartje wel weer. Van strak in het pak met Daniel Craig in blockbuster Spectre tot een flattop (jawel) in hiphop-movie Dope en Anton Corbijn´s kunstwerkje Life. Geniet en leer van de meest stijlvolle filmkarakters van 2015!

Mortdecai

Director: David Koepp
Costume Designer: Ruth Myers
Meest stijlvol: Johnny Depp als Mortdecai

Wat je ook vindt van de keuze van Johnny Depp om weer een komische rol aan te  grijpen, je kunt niet ontkennen dat Costume Designer Ruth Myers het karakter van de Britse agent Mortdecai fantastisch heeft vormgegeven.  Mortdecai is immers niet vies van een mooie outfit en kleedt zich graag voor de gelegenheid: een vest met bretels, manchetknopen die overeenkomen met het pak in kwestie en per outfit een passende das. En natuurlijk zijn wingtip-schoenen van het Britse merk Church’s.

Dope

Director: Rick Famuyiwa
Costume Designer: Patrik Milani
Meest stijlvol: Shameik Moore as Malcolm

Deze wegkijker is geproduceerd door Sean ‘Puff Daddy’ Combs en geschreven en geregisseerd door Famuyiwa. De film die werd gepusht door hiphop-held A$AP Rocky gaat over een groep jonge ´nerds´ die graag cool willen zijn, zodat ze – want zo is ons mannenbrein nou eenmaal geprogrammeerd – vrouwen kunnen scoren. De kleding van deze jochies is een herinterpretatie van de late jaren ’80 en ’90 oftewel: trends die vandaag de dag  niet zouden misstaan. Denk aan adidas-kleding, bomberjacks, lekker veel kleur en natuurlijk de Fresh Prince of Bel Air-klassieker: de flattop. Wie dit kapsel vandaag de dag nog kan rocken, verdient wat ons betreft een pluim!

Entourage

Director: Doug Ellin
Costume Designer: Olivia Miles
Meest stijlvol: Jeremy Piven as Ari

Luister: we willen niet per se zeggen dat Ari ‘s stijl – een mix van Italiaanse flair en chique Amerikaanse dracht – de reden is dat Jeremy Piven vaak wordt uitgenodigd voor rode loper-evenementen, maar we zullen het ook niet ontkennen. Terecht overigens, want zijn stijl is om van te smullen. In Entourage draagt hij veel kleur, chique Europese cuts en een driedelig, double-breasted pak. Ari kleedt zich op en top strak, maar blijft natuurlijk een enorme zak in Entourage.

Life

Director: Anton Corbijn
Costume Designer: Gersha Phillips
Meest stijlvol: Dane DeHaan as Dean

James Dean en stijl: wat kunnen we nog meer zeggen? Dean wordt door velen de eerste metroseksuele man genoemd en wordt met verve gespeeld door Dane DeHaan. Onze eigen Anton Corbijn is de meester in het vastleggen van sterren met een coole uitstraling, James Dean voorop. Mede dankzij zijn nonchalante uitstraling en alom geroemde bril van Cutler & Gross, witte basic T-shirts en strakke spijkerbroeken. Genieten!

The Man from U.N.C.L.E.

Director: Guy Ritchie
Costume Designer: Joanna Johnston
Meest stijlvol: Armie Hammer as Illya

Qua kwaliteit overtreft The Man from U.N.C.L.E. klassiekers als Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch van Guy Ritchie absoluut niet, op modegebied wel. Veel lof voor acteur Armie Hammer, die de gigantische Russische KGB-agent Illya speelt. Stijl (oké, en geweld) is in deze film het antwoord op alles – zelfs op de lastig oplosbare kwesties. Naast Hammer komt ook op en top gentleman Henry Cavill (je vast bekend van Superman) voorbij, evenals Hugh Grant. Watch and learn!

Spectre

Director: Sam Mendes
Costume Designer: Jany Tamime
Meest stijlvol: Daniel Craig as Bond.

Ongetwijfeld was het ontzettend lastig voor Custome Designer Jany Tamime om de blauwe smoking uit Skyfall te overtreffen, maar, het is goed gelukt. Met dank aan Tom Ford, die weer verantwoordelijk is voor de pakken van Bond. Ook de witte smoking is terug van weggeweest, dus de zwarte variant kun je naar de achterkant van je kast verbannen. Nu rest alleen nog de vraag: wie wordt de nieuwe Bond…?

Legend

Director: Brian Helgeland
Costume Designer: Caroline Harris
Meest stijlvol: Tom Hardy as Ronald and Reggie Kray

Legend vertelt het waargebeurde verhaal van de Kray-tweeling; de East End gangsters. De tweelingbroers worden allebei gespeeld door James Hardy, zoals alleen hij dat kan. Hoewel de broers een tweeling zijn, kun je ze uit elkaar halen omdat broer Ronnie ​​vintage Franse Amor Clubmasters draagt. Verder zie je veel louche doch elegante jaren ’60 outfits voorbij komen. En, niet geheel onbelangrijk – de juiste hoeveelheid bling-bling!

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De stijlvolste filmkarakters van 2015
Sluiten