Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 27 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe McLaren 570S Spider: het speeltje voor stoere mannen

Geen enkele man is hetzelfde en dus dacht McLaren dat het een leuke geste zou zijn om de McLaren 570S Spider uit te brengen in vijf verschillende edities. Elke editie is weer net even iets anders, maar alle vijf modellen bieden voldoende herkenningspunten die een McLaren zo uniek maakt. 

Voor de liefhebber: De McLaren 570S Spider

De liefhebber van verschillende kleurstellingen komt geheel aan zijn trekken. Silica White, Storm Grey, Vermillion Red, Onyx Black en Vega Blue zijn de kenmerkende verfopties die allemaal zijn afgestemd op de verschillende mogelijkheden wat betreft het interieur in het McLaren Designer-assortiment. Zo kan je als veeleisende consument de combinatie maken die bij je past.

De keuzes zijn niet onbeperkt, maar met vier sportieve uitvoeringen en één uitvoering met luxe accenten, kom je een aardig eind. De overige zaken zoals de afwerking van de wielen, de remmen en het verwijderbare dak van de Spider zijn overgeleverd aan de grillen van de McLaren ontwerpers. Ze beloven dat het resultaat visueel zeer aantrekkelijk en uitgebalanceerd zal zijn. Daar vertrouwen we dus maar op.

McLaren-570S-Spider-Design-Edition-6

Een beetje van jezelf, een beetje van McLaren

De nagenoeg onbeperkte mogelijkheden om de wagen een personal touch te geven maken de McLaren 570S Spider uniek volgens Rob Melville, Design Director van McLaren Automotive. “Wie kan je nou eenmaal beter adviseren dan de ontwerpers die aan de basis hebben gestaan van dit model?”, aldus het retorische antwoord van Rob. “We hebben de belangrijkste buiten- en binnenkleuren en afwerkingen geselecteerd waarvan we geloven dat ze de 570S Spider op de meest gewenste manier presenteren. Deze bieden we vervolgens aan als Design Editions, exact zoals we ze zelf zouden kiezen.”

McLaren-570S-Spider-Design-Edition-5

Snel een proefrit maken

Van alle vijf uitvoering springt met name de McLaren 570S Spider in een Onyx Black kleurstelling eruit. De wagen beschikt over een intrekbare hard-top in een identieke carrosseriekleur, 10-spaaks lichtmetalen velgen met een Stealth-afwerking en met remschijven in McLaren Orange. Aan de binnenkant vinden we geperforeerde Nappaleder stoelen met contrasterende stiksels en een in kleur afgewerkt stuurwiel. In alle opzichten is dit een McLaren om van te dromen. Het enige wat je nu nog mot doen is een afspraak maken voor een proefrit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe McLaren 570S Spider: het speeltje voor stoere mannen
Sluiten