Redactie
Redactie Clothing 12 jan 2016

De look van jouw stijlicoon voor een prikkie

Kijk jij met jaloezie naar de outfits van heren als David Gandy en Idris Elba? Dan ben je echt niet de enige. De stijliconen die je kent, lopen rond in de mooiste merken en dragen vaak maatwerk. Het is dus voor de meeste heren niet te doen om er exact zo bij te lopen als hen. Dat hoeft ook niet. Want ook met een veel meer bescheiden budget, kun jij je kleden als jouw voorbeeld(en). Het is vooral een kwestie van goed kijken, goed zoeken en slim zijn.

Observeren is het halve werk, maar weet vooral waar je naar moet kijken. Jezelf blindstaren op dat op maat gemaakte jasje, hyperexclusieve jack of paar schoenen dat voor de gewone sterveling nergens te krijgen is, maakt je weliswaar lekker maar brengt je geen stap verder. Beter kijk je naar wat jouw stijlinspirator draagt en wat zijn stijl kenmerkt. Welke items draagt hij vaak? Welke kleuren zie je terugkomen? Je zult zien dat zelfs de meest veelzijdige heren vrijwel altijd bouwen op een basis. Hieruit kun jij distilleren en dit vervolgens vertalen naar een voor jou haalbare garderobe.

Gericht en slim zoeken

Als je weet wat iemands stijl definieert, kun je gericht gaan zoeken naar items die hierbij aansluiten. Wees slim en ga voor haalbare, veelzijdige opties. Een maatpak zul je niet kunnen evenaren tenzij jij je er zelf een laat aanmeten maar met een goed zittend slim fit pak benader je de look op betaalbare wijze.

Investeer daarom in de eerste plaats in de key items van jouw voorbeeld: draagt hij veel pakken, zorg dan dat jij betaalbare alternatieven in huis haalt en vul deze aan met ‘zijn’ basics. Goede overhemden zijn ook in jouw prijsklasse te vinden en voor zijn handgemaakte leren schoenen, is er ook een alternatief voor een kwart van de prijs. We willen niet suggereren dat je daarmee dezelfde uitstraling en kwaliteit in huis haalt, maar het draait in dit geval om benaderen.

Kijk naar Idris Elba: hij draagt graag fraaie leren jacks die het budget van de gemiddelde man overstijgen. Ook zijn eigen leren jacks uit zijn collectie met Superdry kosten rond de 500 euro. Aan de ene kant is dit nu eenmaal wat een goed leren jack kost, aan de andere kant is dit voor sommigen not de prijzig.

Om te laten zien dat je écht de look van jouw influencer kunt benaderen met een bescheiden budget, creëren wij hieronder budgetversies van looks van David en Idris.

De look van David Gandy

Totale kosten van deze look: 368,40 euro.

De look van Idris Elba

Totale kosten van deze look: 171,43

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
De look van jouw stijlicoon voor een prikkie
Sluiten