Jan
Jan Stuff 26 dec 2018

Video: hoe een iPhone een groep schipbreukelingen wist te redden

De hoofdpersoon in dit hele verhaal is Rachel Neal. Niks wees erop dat er iets bijzonders zou gaan gebeuren toen ze samen met haar partner en enkele vrienden per boot het Japanse eiland Okinawa bezocht. Niks aan de hand tot dusver. Het verhaal krijgt op de terugreis echter een bijzondere wending, waarin een iPhone een belangrijke rol speelt.

De terugreis

Na een prettig verblijf gaat het hele gezelschap terug naar het vasteland. Die terugreis verloopt alles behalve vlot. Het wassende water maakt van de boot een speelbal en in de golven van de verraderlijke zee ontspint zich een tafereel wat direct afkomstig zou kunnen zijn uit de film Jaws. De boot maakt water, komt scheef te hangen en ondanks de verwoede pogingen van alle acht inzittenden, is er geen redden aan. De boot verdwijnt in de gulzige golven en een ramp dreigt.

Door haar werk voor FEMA, een agentschap van Homeland Security, is Rachel op tal van noodsituaties voorbereid. Zo heeft ze haar zogenoemde ‘Go-Tas’ bij zich met allerlei benodigdheden voor onverwachte situaties. Die dag blijk dat haar redding te zijn en die van haar medepassagiers.

Gered door een iPhone

Haar iPhone bleef ondanks al het water functioneren. In een helder moment wist ze via haar iPhone de kustwacht te waarschuwen. De redding kwam op gang en binnen 90 minuten werden alle acht opvarenden uit het koude water voor de kust van Okinawa gered. Dankzij de iPhone was niemand gewond of onderkoeld geraakt en kunnen ze het hele verhaal nog uitgebreid navertellen. ⚡️Lees ook: ‘Samsung blundert door per ongeluk een iPhone te promoten’ ⚡️

iPhone 7 of nieuwer

Wat het verhaal niet verteld, is welk type iPhone rachel gebruikte. Dat het een iPhone 7 of nieuwer was, is haast logisch. Haar telefoon maakte gebruik van een IP-certificaat. Hierdoor kan de telefoon 30 minuten onder water blijven en gewoon functioneren. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze haar telefoon nog steeds gebruikt, ondanks het zoute water van de zee bij Okinawa. Mocht je denken dat dit hele verhaal een goedkope advertorial voor een iPhone is, dan heb je het mis. De redding is vastgelegd op camera. Bekijk hieronder dus de video (uiteraard op z’n Amerikaans, maar de boodschap is duidelijk).

TODAY on Twitter

One woman says her iPhone saved her life when she and seven others on vacation in Japan got shipwrecked and lost in the middle of the ocean. @DylanDreyerNBC is in the Orange Room with more. https://t.co/UnNIyq9YsZ

Want

Reageer op artikel:
Video: hoe een iPhone een groep schipbreukelingen wist te redden
Sluiten