Redactie
Redactie Films & Series 13 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

De lekkerste tracks uit Peaky Blinders

Birmingham, England, net na de Eerste Wereldoorlog. De arbeidersstad is zwart, vies en bezaaid met jeugdbendes. Peaky Blinders worden ze genoemd. Jochies, mannen en families die geen kans onbenut laten om geld te verdienen. De gelijknamige serie van Steven Knight zoomt in op de Shelby-broers en is adembenemend vet! Net als de ruim vijftig nummers die de soundtrack vormen.

Soundtrack

Geen regisseur zal ontkennen dat muziek minstens zo belangrijk is voor het complete plaatje, als het beeld zelf. Het voegt een ongrijpbare emotie toe aan een scène die anders heel sober zou zijn. Het klassieke voorbeeld is het schrikmoment in een horrorfilm, dat zonder muziek verandert in een comedy. Hieronder vind je de volledige soundtrack in de vorm van een afspeellijst op Spotify.

Voor deze serie (8,8 op IMDB), waarvan de eerste twee seizoen te bewonderen zijn op Netflix (derde seizoen volgt einde december), hebben de producenten gekozen voor bestaande muziek. Denk aan Nick Cave, The White Stripes, PJ Harvey, Tom Waits, Dan Auerbach, Johnny Cash, Arctic Monkeys, Royal Blood, Ane Brun en Black Rebel Motorcycle Club. Alle tracks zijn even sfeervol en altijd raak bij de betreffende scène.

Scènes

Dan nog dit: één van de eerste scènes uit de serie, het gevecht met de gypsys, inclusief de fantastische openingstrack Red Right Hand van Nick Cave & The Bad Seeds. Speciaal Voor degene die de serie nog niet gekeken hebben en het laatste zetje nodig hebben. En natuurlijk voor degene die willen nagenieten (en de Shelbys nog regelmatig missen).

Oké nog eentje, voor de fans. Een compilatie van één van de meest populaire karakters, familie-bulldog Arthur Shelby (spoiler alert):

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De lekkerste tracks uit Peaky Blinders
Sluiten