Jelle van Es
Jelle van Es Wheels 8 mrt 2018

Deze elektrische fiets is wél de moeite waard

Als jij op zoek bent naar een elektrische fiets die er een beetje sportief uitziet en goede prestaties levert, dan is het wellicht een idee om het project van het Deense Kvaern in de gaten te houden. Zij werken aan een BMX-achtige elektrische fiets, die zeer flexibel is. En als je hem koppelt aan een zonnepaneel, dan kun je hem ook op die manier opladen. Dat laatste voelt alleen wel een beetje aan als een gimmick, aangezien het zonnepaneel flink wat ruimte in neemt. Maar buiten dat is het een elektrische fiets die van alle markten thuis is.

De Kvaern elektrische fiets

De elektrische fiets van Kvaern is zoals gezegd een BMX-achtige fiets en is dus zeer klein in formaat. Handig dus als je hem mee wilt nemen in de trein. Hij wordt geleverd met een elektrische motor met 250 Watt en een 36 Volt batterij. Als die volledig is opgeladen, kun je er zo’n vijftig kilometer mee afleggen. Bij een lege batterij kun je natuurlijk alsnog los rondfietsen. Daarbij zijn de prestaties van de Kvaern elektrische fiets naar behoren. Binnen 4,5 seconde moet het mogelijk zijn om vanaf stilstand te accelereren naar 25 kilometer per uur. Dus bij stoplichten kun je snel even iedereen inhalen (als je al voor rood stopt natuurlijk) en daarna even in vrijheid rond te kunnen fietsen.

Verder is de Kvaern elektrische fiets redelijk licht, waardoor je hem makkelijk kunt optillen. Trappen zijn zodoende niet langer meer een obstakel. De batterij van de fiets kun je makkelijk uit het frame halen en vervolgens via een stekker opladen. En tot slot kun je via het display bij je stuur keurig bijhouden hoe hard je gaat en hoe lang de batterij het nog volhoudt. De fiets is nu te koop via een Indiegogo-project en kost je zo’n 1100 euro. Op zoek naar iets stoerders? Dan is deze simplistische elektrische fiets wellicht iets voor jou.

Kvaern elektrische fietsKvaern elektrische fietsKvaern elektrische fietsKvaern elektrische fietsKvaern elektrische fiets
Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets is wél de moeite waard
Sluiten