Pim Jansen
Pim Jansen Life 30 apr 2018

3 ultieme ‘tiny houses’ in Schotland waar jij kunt verblijven

Als je graag een ontspanningsreis wil maken, dan hebben we nog een aantal leuke locaties in Schotland gevonden waar je dit in optima forma kunt doen. 

Bothy Project

Het Bothy Project is een toevluchtsoord voor iedereen die op zoek is naar inspiratie, ruimte en rust. Het is een onderdeel van heel netwerk van kleine, off-grid schuilplaatsen in Schotland en zijn qua vormgeving geïnspireerd door traditionele berghutten – maar wel met een moderne twist.

De berghutten/schuilplaatsen zijn ontworpen door een team van kunstenaars, ontwerpers en architecten, en zijn volledig en met de natuur om de creatieve impuls te optimaliseren. Het netwerk bestaat momenteel uit drie eenheden, alle drie geïnspireerd op de natuurlijke kustlijn van Croft Island, de oevers van de rivier de Spey en het terrein van de Scottish National Gallery of Modern Art. Meer info over de projecten, vind je hier.

7x bewijs waarom Schotland het mooiste land ter wereld is

  • Sweeney’s Bothy

Sweeney’s Bothy, gelegen op het Isle of Eigg voor de westkust van Schotland, werd in 2013 opgericht door het Bothy-projectteam in samenwerking met kunstenaar Alec Finlay. Het eigentijdse bouwwerk ligt op een heuvel en biedt een spectaculair uitzicht over de zee naar het nabijgelegen eiland Rum.

  • Inshriach Bothy

Inshriach Bothy ligt op een afgelegen open plek in het bos, midden in het Cairngorms National Park. Het werd ontworpen door architect Iain MacLeod en kunstenaar Bobby Niven en was de eerste operationele woonruimte van het Bothy Project toen het in 2012 werd voltooid. De Bothy biedt een rustig onderkomen om de majestueuze bergen en bossen van het grootste nationale park van Groot-Brittannië te ontdekken.\

mooie plekken in Schotland
  • Pig Rock Bothy

Pig Rock Bothy is gelegen op het terrein van de Scottish National Gallery of Modern Art in Edinburgh. Het Bothy Project kreeg in 2014 de opdracht van de National Galleries of Scotland, om een tijdelijke locatie te bieden voor een gevarieerd programma van gesprekken, uitvoeringen en evenementen in het kader van Generation – de tentoonstelling viert 25 jaar hedendaagse kunst in Schotland. Het wordt nog steeds door de galerie gebruikt om een breed scala aan creatieve activiteiten te organiseren.

mooie plekken in Schotland
Reageer op artikel:
3 ultieme ‘tiny houses’ in Schotland waar jij kunt verblijven
Sluiten