Redactie
Redactie Clothing 17 mrt 2016

De Kickstarter-jas die alle records breekt

We komen vers uit de winter, dus wellicht vind je het vreemd dat wij nu schrijven over een winterjas. We kunnen je geen ongelijk geven maar wat er op dit moment met dit Kickstarter-project gebeurt, is wel erg bijzonder. Net als de jas zelf, overigens: de Smart Parka.

Wij hebben wederom een boterzachte winter achter de rug waarin het aantal dagen dat het écht streng gevroren heeft, op twee handen te tellen is. Canada, daarentegen, heeft échte winters. Genadeloze ijskoude dagen en nachten waarop bescherming geen luxe maar pure noodzaak is. In de garderobe van de gemiddelde Canadees zul je dan ook wel een warme parka aantreffen, kunnen wij ons zo voorstellen.

Parka’s hebben volgens de bedenkers van dit Kickstarter-project, de Smart Parka van Northaware, echter een nadeel: zonder aanvullende muts, sjaal en handschoenen ben je alsnog niet volledig beschermd tegen de Canadese winter. En dus bedachten zij de Smart Parka: een jas met onder andere een ingebouwde sjaal en handschoenen (geschikt voor bediening van je smartphone) zodat jij je direct kunt wapenen tegen barre omstandigheden. Wat de jas zo bijzonder maakt, is het feit dat-ie eruit ziet als een normale parka.

De Smart Parka is gemaakt van een wind- en waterdichte stof en beschikt naast de ingebouwde sjaal en handschoenen ook over een warme, verwijderbare, capuchon, een zak voor je smartphone, een zak voor je brillen, een zakje voor je gps-tracker, een verlengbare onderkant, uitneembare binnenjas (die je op mildere dagen kunt dragen), een zak voor je muts, een zak voor je sleutels en een zak voor je tablet. Met name het ontwikkelen van de handschoenen bleek een enorme uitdaging, zoals je in de bovenstaande video kunt zien.

Dat er vraag is naar een dergelijke jas, blijkt wel uit het bedrag dat tot nu toe via Kickstarter is binnengehaald. Het team had het relatief bescheiden doel van 30.000 Canadese dollars in gedachte. Met nog acht dagen te gaan, mag je gerust stellen dat dit doel is gehaald: de teller staat op ruim 1,9 miljoen dollar: ruim 1,2 miljoen euro.

De eerste jassen worden naar verwachting tussen april en september van dit jaar geleverd. Vroeg genoeg voor Canadezen om voorbereid te zijn op een nieuwe strenge winter. Naar verwachting zul jij ‘m niet veel later ook kunnen bestellen. Northaware gaat ‘m wereldwijd verschepen. Kickstarter earlybirds betalen 296 euro voor de jas. De beoogde retailprijs wordt omgerekend 503 euro. Voor heren komt de jas beschikbaar in drie verschillende stijlen, Classic, Vogue en Bomber, die je hieronder kunt zien.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
De Kickstarter-jas die alle records breekt
Sluiten