Jan
Jan Netflix 2 mrt 2019

De jaren ’80 zijn terug: retro games beleven een complete revival

Dankzij Netflix-series als Stranger Things kan de oudere generatie herinneringen ophalen aan vervolgen tijden. Een leuk effect is dat de games van vroeger weer in een nieuw jasje worden gestoken en de jeugd van nu kennis kan maken met games en andere spelen, op een manier die helemaal van deze tijd is.

Retro games zijn populairder dan ooit

Retro-gaming is populairder dan ooit en klassieke games van bijvoorbeeld Arcade zoals Pac-Man worden gewoon opnieuw uitgegeven. De verpakking is anders en ook het formaat is aangepast aan de tijd, maar de essentie blijft onveranderd. Het gaat trouwens niet enkel over het opnieuw ontwerpen van een oud spel.

Transformers

Ook Hasbro’s Transformers zijn aan een ware revival toe. Waar de originele uitvoering al interessant was met de vele figuren, daar is de huidige versie mogelijk nog leuker. Veel herkenbare figuren zijn ook nu aanwezig, maar dankzij de recente Bumblebee-film en de onlangs aangekondigde reboot van de filmfranchise zal het nog populairder kunnen worden.

Pictionary

Ook andere spelen uit de jaren ’80 zien opnieuw het levenslicht. Zo keert Pictionary terug, nu met een echte Styluspen die tekeningen maakt die alleen zichtbaar zijn op een smartphone of tablet. Zelfs Trivial Pursuit krijgt een facelift met een nieuw Stranger Things-thema dat vragen bevat. Zo kun je jouw kennis testen over je jeugd en de jaren ’80. Achteraf gezien is het dus goed geweest dat je vroeger zoveel tv kon kijken.

Gizmodo

Reageer op artikel:
De jaren ’80 zijn terug: retro games beleven een complete revival
Sluiten