Redactie
Redactie Kapsels & Baarden 11 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

De herenkapsels van deze zomer

Binnen de haartrends van 2014 is er sprake van een variatie voor de zomer en de winter. Nu de warme maanden zijn aangebroken, kijken wij naar de trendy herenkapsels voor de zomer van 2014. Dit zijn de drie herenkapsels waarmee je de komende tijd sowieso gezien kunt worden.

Herenkapsel 1 – de korte zijscheiding

De korte zijscheiding is een tijdlooskapsel waarmee jij je al jaren kunt vertonen. Voor deze zomer ligt de nadruk bij deze klassieker op de lengte, of specifieker: het ontbreken hiervan. De zijscheiding in zijn modernste vorm wordt strak aangebracht waarbij de traditionele korte zijkanten worden aangevuld door een korte bovenkant. Dit zorgt voor een clean look. Het grote voordeel van deze kortere variant is dat je ‘m in de zomer goed kunt combineren met een baard zonder winters over te komen.

Herenkapsel 2 – de pompadour

Ook de pompadour is niet nieuw. Al decennialang vertrouwen mannen op deze ‘vetkuif’. Net als bij de korte zijscheiding schuilt de nuance van dit herenkapsel voor de zomer van 2014 in de lengte. Wie deze zomer met een geslaagde pompadour rond wil lopen, doet er verstandig aan om de zijkanten kort te houden. Het accent van de pompadour ligt dit jaar op het contrast: een lange bovenkant met flinke kuif in combinatie met opgeschoren zijkanten, soms zelfs tot op de hoofdhuid. Dit maakt de pompadour iets minder elegant en iets meer street wise.

Herenkapsel 3 – de topknot

Goed nieuws voor heren met lange manen want deze zomer hoeft de schaar niet per se in jouw kapsel. Een verrassend trendy herenkapsel is namelijk de topknot. Hij is nonchalant maar heeft toch een zekere gentlemen’s appeal op de dames. Ook de topknot komt deze zomer in meerdere variaties. Je kunt kiezen voor de klassieke gelikte look, die meer neigt richting de paardenstaart en zich kenmerkt door langere zijkanten, of je kunt ook hier gaan voor een contrast met een samengebonden knot achterop het hoofd in combinatie met opgeschoren zijkanten. Ga je voor een nonchalante, elegante of wat ruigere stijl? het kan allemaal, zeker in combinatie met een baard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De herenkapsels van deze zomer
Sluiten