De herenkapsels en haartrends van 2015

Redactie 6 jan 2015 Grooming

Het is vaste prik zo aan het begin van een nieuw jaar: wat worden de nieuwe haartrends en herenkapsels? De haartrends en herenkapsels voor 2015 zijn natuurlijk niet zomaar tot stand gekomen. In de loop van 2014 zie je de trends voor de daaropvolgende seizoenen ontstaan. Januari is traditiegetrouw het moment om de nieuwe kapsels te onthullen, omdat deze op het voorjaar gericht zijn. Dus dit is het moment om te ontdekken welke coupes over een paar maanden het modebeeld zullen domineren. In dit artikel lees je waarom – in tegenstelling tot wat vele bronnen beweren – de pony geen plek heeft in 2015 en waarom het tijdloze natuurlijke kapsel wel aan gaat slaan.

Voortborduren op de haartrends van vorig jaar

Om direct de hoofdmoot te pakken: de herenkapsels in 2015 blijven grotendeels gelijk aan die van afgelopen jaar. De haartrends evolueren subtiel en kennen over het algemeen geen schokkende veranderingen. 2014 kenmerkte zich door drie specifieke kapsels: de disheveled look, de fringe en de op de jaren ’20 geïnspireerde undercut.

Manners 2014 disheveled

Manners 2014 fringe

Manners 2014 undercut

De haartrend voor komend jaar richt zich op ‘back to basic’ met een wat tijdlozer karakter. Het is echt niet zo dat je met zo’n fringe of undercut direct uit de toon valt, maar die disheveled look past beter in het tijdloze karakter dat de herenkapsels van 2015 zal gaan typeren.

Herenkapsels van 2015 met natuurlijke look

Het belangrijkste verschil tussen de herenkapsels van 2015 en die van vorig jaar is dat het dit jaar wat rustiger wordt. Iets minder trendy, iets zakelijker. Wij verwachten de extremere, harde, undercuts dan ook niet meer zo vaak terug te zien. Kort blijft de trend, waarbij zowel de opgeschoren zijkanten als de bedekte flanken kunnen. De langere gedeeltes bovenop zullen wat minder gestileerd ogen dan afgelopen jaar.

Manners herenkapsels 2015 natuurlijk

[Bron foto: fashionbeans.com]

De bovenstaande foto is een goed voorbeeld van wat je dit jaar kunt verwachten. Deze foto stamt overigens uit 2013 en zo zie je dat trends echt niet zo onvoorspelbaar zijn als veel mensen denken. De haartrend van 2015 laat zich het beste omschrijven als well groomed met een natuurlijke touch. Niet te veel stylingproducten, maar als je deze dan wel gebruikt, ga dan voor producten die volume geven in plaats van een al te sterke fixatie en verkies een matte finish boven glans.

Voorbeelden van goede herenkapsels in 2015

Manners herenkapsels 2015 kort

[Bron foto: businessinsider.com]

Ryan Gosling laat een tijdloze variant zien: geen harde contrasten, langer bovenop en met die natuurlijke look.

Manners herenkapsels 2015 kort 2

[Bron foto: pinterest.com]

Waar Ryan Gosling gaat voor een klassieke interpretatie, kiest Daniel Craig de trendy variant: iets korter en omhoog in plaats van opzij. Let wederom op de natuurlijke uitstraling en het gebrek aan geforceerde fixatie of glans.

Manners herenkapsels 2015 lang 1

Manners herenkapsels 2015 lang 2

[Bron foto’s: links: mediumhairstylepins.net, rechts: hdmenhairstyle.com]

Wil je jouw haar wat langer dragen, dan zie je hierboven twee voorbeelden die passen in de haartrend van 2015 met geschoren en bedekte zijkanten. Voor de laatste keer: het draait om die natuurlijke, veerkrachtige look.

Geen staarten, knotten en ponies

Doe eens een zoekrondje naar ‘herenkapsels 2015’ en je zult zien dat veel bronnen melden dat de pony (de wat langere fringe) groot gaat worden dit jaar. Wij geloven hier niet in. Dit is vooral een high fashion / runway look die je echt moet staan. Zoals je inmiddels weet, wordt niet alles van de internationale fashion shows 1:1 overgenomen in het straatbeeld. Wij durven dan ook te stellen dat die pony er helemaal niet gaat komen. Lang haar kan natuurlijk nog steeds, maar als je dit hebt, own het dan ook. Blijf weg van staartjes en knotjes en draag je haar gewoon los. De volgende drie kapsels zullen we waarschijnlijk niet vaak tegenkomen.

Manners herenkapsels niet dit jaar 3

Manners herenkapsels niet dit jaar 2

Manners herenkapsels niet dit jaar 1

Nog meer grooming tips zien? Like Manners op Facebook!