Redactie
Redactie Kapsels & Baarden 6 jan 2014
Leestijd: 3 minuten

De herenkapsels van 2014

Afgelopen jaar heb je op Manners kunnen lezen over de haartrends van 2013. Een nieuw jaar betekent ook op dit gebied nieuwe trends. In grote lijnen volgen de herenkapsels voor dit jaar de voorbeelden die vorig jaar werden gezet. Hier en daar signaleren wij wel enkele subtiele touches. Kort en bondig: messy maakt plaats voor disheveled, de Britrock-inspired fringe is terug en de undercut is nog steeds alive en kicking.

[FB_AANJAGER]

De herenkapsels van 2014

Dit zijn de haartrends voor heren voor komend jaar.

Disheveled

Als je nog graag rondloopt met een messy of out of bed look, wordt het nu tijd om hiervan afscheid te nemen. Ook komend jaar blijven de kapsels streetwise maar wel met een sophisticated finish. De haardracht wordt wat langer dus die extra centimeters moeten goed worden verzorgd. De achterkant en zijkanten blijven kort maar zijn wel wat langer dan dat je afgelopen jaar gewend was. Geen tondeusewerk meer, maar goed kort geknipt. Het voordeel van deze disheveled look is dat-ie wat meer warmte biedt op koude dagen (je kunt de muts dus wat vaker achterwege laten). Deze look is straat én werk approved. De textuur is belangrijk, zorg dus voor het juiste product. Geef volume met een goede wax, crème of olie die verstevigt maar niet hard wordt. Breng aan op licht vochtig haar en gebruik voor het modelleren je handen en eventueel een föhn (niet te krachtig maar wel heet)

Fringe is terug

Kijkend naar de internationale runways zien wij voor dit jaar een duidelijke trend: de fringe is terug. De afgelopen jaren werden herenkapsels gedomineerd door modellen die naar achteren of opzij werden gedragen. Vrijwel elke designer stuurt zijn modellen voor SS14 de runway op met een duidelijke lok. Het is een voorbode dat de fringe wel eens groot zou kunnen worden dit jaar. Kenmerkend voor dit kapsel is dat het haar aan de voorkant langer wordt gelaten terwijl de bovenkant, achterkant en zijkanten korter worden geknipt. Je kunt de lok klassiek dragen (denk Hollywood slick) of wat meer edgy (minder boyband, meer Britrock). Mocht je te kampen hebben met een terugtrekkende haarlijn, dan kun je dit kapsel met succes aan laten meten. Een tikkie slick is acceptabel en de juiste hoeveelheid glans prima, maar houd het natuurlijk.

Twenties inspired undercut

Goed nieuws voor de heren die hun kapsel het liefst naar achteren dragen: de undercut is nog niet verdwenen. Sterker nog, dit jaar zal-ie volop aanwezig zijn met dank aan de hang naar de twenties. Met de korte (geschoren) zijkanten en de lange, naar achter gedragen bovenkant is en blijft dit kapsel geschikt voor de meer gewaagde, ietwat rebelse man. Het kapsel mag dan wel gebaseerd zijn op een topper uit het verleden, ouderwets is deze haardracht zeker niet. Sterker nog, hij doet het prima bij streetwear en in combinatie met een baard. Het kapsel is ook eenvoudig want het toverwoord is gel. Wil je het wat minder lang of slick hebben, gebruik dan een volumizing mousse of wax en draag het haar rechtop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De herenkapsels van 2014
Sluiten