Dé gids voor een Valentijns-citytrip (deel 1)

Mocht je nog niet weten wat jij jouw lady voor Valentijnsdag geeft, dan heb je vast ons artikel over de Cupido Express gemist. Want dit is hét ideale cadeau: een romantische getaway als verrassing. Zeker als je met NS International de trein pakt, want dan stap je uit in het hart van de stad.

In dit artikel lees je wat de romantische hotspots zijn van Antwerpen, Brussel, Keulen en Lille inclusief tips afkomstig van de grootste vrouwensites van Nederland: Glamour, Famme, Beautify en NSMBL. Zij weten als geen ander wat vrouwen leuk vinden, dus doe er je voordeel mee. Succes gegarandeerd!

Heb je geen idee welke stad de beste keuze is voor jou en je grote liefde? Doe dan eerst de test hier:

De romantische hotspots van Antwerpen

De romantische hotspots van Antwerpen kregen we doorgefluisterd van de dames van Beautify. Naar welke plekken moet je jouw dame meenemen zodra je naar deze Belgische stad gaat? Antwerpen heeft veel te bieden, maar ben je op zoek naar romantiek, boek dan vooral een kamer in Hotel Julien: een sfeervol, modern hotel gesitueerd in een prachtig pand uit de 16de eeuw.

Qua eten kun je gerust een hele dag bezig zijn in Antwerpen. Onze zuiderburen begrijpen hoe je wilt genieten. Daarom kun jij jouw dame trakteren op een fijn ontbijt, een gezellige lunch en een romantisch diner. De spots? Beautify tipt Taeymans Espressobar, aangezien zij een ‘all day breakfast’ serveren. Heb je lekker lang genoten van een fijne ochtend in jullie hotel, dan kun je hier dus te allen tijde terecht voor een goed begin van de dag. Jouw lady zal zeker genieten van een lunch bij Native: intiem, gezellig en biologisch met seizoengebonden ingrediënten. Na je lunch kun je een lekkere wandeling ondernemen om vervolgens rond etenstijd aan te belanden in de trendy buurt ”t Eilandje’ waar je Felix Pakhuis vindt: een fijn restaurant met een knusse sfeer en banken waarop zij lekker tegen jou aan kan kruipen.

Als je geniet van een heerlijk romantisch weekend samen, zoek je natuurlijk ook een goede plek uit om cocktails te drinken. Appelmans is dé cocktailbar van Antwerpen, als wij de dames van Beautify mogen geloven. Dus ga lekker zitten, geniet en keer daarna rozig en voldaan terug naar jullie hotelkamer. Hoe je een romantische avond vanuit hier voortzet, hoeven wij je niet te vertellen.

De romantische hotspots van Keulen

Om jou te kunnen vertellen wat dé romantische spots in Keulen zijn, vroegen wij advies aan de dames van Glamour.

Verplichte kost is de Hohenzollernbrücke. Dit is brug waarover je met de trein de stad binnen rijdt maar tevens een ‘slotjesbrug’ waarop stellen een slotje achter kunnen laten als teken van liefde. Heb je dat gedaan, loop dan direct even naar de nabijgelegen kathedraal voor een prachtig uitzicht.

Welke vrouw maak je bij aankomst in een stad nu niet blij met een kopje koffie en een taartje? Precies. Madame Miammiam is hiervoor de spot en de taartjes en cupcakes schijnen er net zo lekker te zijn als de naam suggereert.

Mocht jouw dame niet zo van de taartjes zijn, dan heb jij geluk: vlakbij Miammiam ligt namelijk Beef Brothers: de place to be voor een opperbeste burger.

Wil je jouw lady verrassen met een shopping experience waar zij gegarandeerd goed op gaat, bezoek dan concept store Apropos. Hier vind je niet alleen kleine cadeautjes en decoratie voor thuis maar ook sieraden en designertassen. Mocht zij dit alles iets te prijzig vinden (of jij), loop dan even door naar Boutique Belgique: zelfde concept, goedkopere merken.

De romantische hotspots van Lille

Mocht de Cupido Express Lille aangeven als jouw ideale bestemming, dan weten de dames van Famme wel raad.

Stap eens op een fiets en verken samen de stad. De dienst V’Lille verhuurt fietsen. Dit is een uitstekende manier om mooie dingen te zien en je te laten verrassen door wat op jullie pad komt.

Lille is waarschijnlijk een redelijk onbekende stad voor velen. Zo is het je wellicht niet bekend dat dit na Parijs wellicht wel de beste winkelstad van Frankrijk is… Neem je vriendin/vrouw mee naar Rue de la Clef en ze zal verbaasd zijn over de vele prachtige boetiekjes.

[Foto: Bruno Parmentier]

Lille staat bekend om zijn brocantemarkt. Grote kans dat jouw lady hier even wil rondsnuffelen. Hier kun je ook een hapje en een drankje doen maar beter ga je door naar L’Huitriere voor een romantisch drankje of naar Morel & Fils voor een avondje uit onder trendy locals.

Liever naar Londen, Parijs en Berlijn?

Benieuwd naar de hotspots in Londen, Parijs en Berlijn? Deel twee van de ultieme gids voor een romantisch weekend weg met NS International, check je hier.

Reageer op artikel:
Dé gids voor een Valentijns-citytrip (deel 1)
Sluiten