Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 21 feb 2019

De Galaxy S10: alles wat je wilt weten over Samsung’s nieuwste smartphone

Samsung’s nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S10, is gisteravond gepresenteerd tijdens Unpacked 2019. De opvolger van de Galaxy S9 werd de afgelopen maanden al uitvoerig besproken in de onophoudelijk stroom geruchten en speculaties. Tijd om te kijken wat er van de de voorspellingen en aannames eigenlijk waar is.

Zoals gebruikelijk brengt Samsung verschillende versies van een nieuw model uit. Ook nu is er sprake van een ‘gewone’ S10 en een uitgebreide variant in de vorm van de S10+.

Galaxy S10: het design

Zoals menigeen al had gedacht en gehoopt is de Galaxy S10 voorzien van een 6.1-inch Quad HD+ AMOLED display. De screen to body ratio van 93.1% zorgt voor een haarscherp beeld zonder concessies te doen aan de vormgeving. Dat betekent dat het toestel voorzien is van uiterst dunne schermranden. Ook de lang bediscussieerde Infinty-o display is aanwezig. De opvallende punch-hole biedt voldoende ruimte aan een volwaardige selfie-camera met een resolutie van 10 MegaPixels (MP).

Drievoudig camerasysteem

Een blik aan de achterzijde doet echter iedere Samsung-fan glimlachen. Het indrukwekkende camerasysteem bestaat uit drie lenzen, iets dat we ook aantreffen op de nieuwe Galaxy Fold. Zo is er een 12 MP telelens, een 12 MP wide-angle lens en een ultra-wide lens met 16 MP. Uiteraard ontbreekt ook bij de Galaxy S10 de LED-flits niet. Samsung maakt duidelijk dat foto’s maken één groot feest mag zijn.

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10 specificaties

Qua Specificaties gaat de Galaxy S10 je aangenaam verrassen. Zo treffen we onder de motorkap een knappe  Exynos 9820 chipset met een 8nm 64-bit Octa-core processor aan. Verantwoordelijk voor de vlotte werking van de apps is het werkgeheugen van 8GB. Met de Galaxy S10 heb je dus een echt werkpaard in je broek zitten. Zorgen over een batterij die (te) snel leeg raakt, hoef je niet te hebben dankzij de 3400mAh batterij.

SIM 2 of extra geheugen

De Samsung Galaxy S10 is voorzin van de mogelijkheid op 2 Nano SIM’s te plaatsen. Op die manier heb je de beschikking over twee telefoonnummers, handig als je het toestel voor zowel zakelijke als privédoeleinden wil gebruiken. Heb je geen twee SIM’s nodig, dan kun je het extra slot gebruiken om het geheugen uit te breiden met maximaal 512GB. De Samsung Galaxy S10 is voorzien van de laatste Android versie (Pie) en het geluid wordt weergegeven via stereo speakers van AKG.

Formaat Samsung Galaxy S10

De beperkt afmetingen van de Galaxy S10 zorgen voor een compact ogend toestel: 70.4 x 14.9 x 7.8mm. Het gewicht van slechts 157 gram maken het toestel enorm aangenaam om vast te houden. Opvallend is de aanwezigheid van de ouderwetse 3.5 mm headphone jack, een aansluiting die bij steeds meer smartphones afwezig is en een trend die is ingezet door Apple. Dit zal ongetwijfeld bijdrage aan de verwachte populariteit van het toestel. Ook de mogelijkheid voor snel opladen via de USB C-poort is aanwezig.

Samsung Galaxy S10 maten

Wireless PowerShare

Een van de handige nieuw opties van de Samsung Galaxy S10 is Wireless PowerShare. Simpelweg betekent dit dat je de Samsung Galaxy S10 kunt gebruiken om Qi-gecertificeerde apparaten op te laden. Als het toestel aan de lader ligt kun je dus in principe ook een tweede apparaat opladen. Je dus geen extra lader nodig en je bespaart jezelf een hoop tijd. De nieuwe Galaxy Buds van Samsung, het antwoord op Apple’s AirPods, is daar een mooi voorbeeld van.

Intelligente Prestaties

Dankzij de optimalisatie van de AI-software in de Galaxy S10 is het verbruik van de batterij bijzonder efficiënt. Hiermee kan de CPU en het RAM-geheugen optimaal worden ingezet en is de batterij minder snel leeg. De AI-software houdt de manier waarop je het toestel gebruikt in de gaten en past zichzelf aan zodat je onder alle omstandigheden optimaal kunt profiteren van je batterij.

Intelligente Wi-Fi

Zoals bij elke smartphone is er speciaal aandacht voor de netwerkverbindingen zoals Wi-Fi en 4G. Ook hierbij is gekozen voor een meer intelligente benadering waardoor er geruisloos kan worden overgestapt van 4G naar Wi-Fi en andersom. De software waarschuwt je ook voor een instabiele verbinding en geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor een andere verbinding indien die aanwezig is. De Samsung Galaxy S10 ondersteunt ook het gebruik van WiFi-6. Met deze techniek zijn betere netwerkprestaties mogelijk. Voorwaarde is dat er wel gebruik wordt gemaakt van een router die geschikt is.

Prijzen en beschikbaarheid Samsung S10

Je raadt het al, de Samsung Galaxy S10 is geen budget-toestel. Afhankelijk van je wensen qua opslagruimte zul je rekening moeten houden met een prijs van 899 euro voor de meest eenvoudige uitvoering met 128GB. Voor de uitvoering met 512GB zal je iets meer kwijt zijn, namelijk 1149 euro. Vanaf 8 maart is het toestel verkrijgbaar. Samsung presenteerde gisteren ook een nieuwe smart watch en twee fitnesstrackers. Maar daarover, lees je hier.

Want

Reageer op artikel:
De Galaxy S10: alles wat je wilt weten over Samsung’s nieuwste smartphone
Sluiten