Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Films & Series 1 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

De film voor het paasweekend: ‘Billy’ (door Theo Maassen)

Er gaat niets boven een middagje filmkijken. Manners staat vol met film- en serietips, maar we schrijven zelden over films van Nederlandse bodem. Toen was daar Billy, een Nederlandse komedie geschreven en geregisseerd door onze eigen Theo Maassen. Een aanrader om dit paasweekend even lekker te lachen.

Billy

Billy is een low-budget productie en tevens het regiedebuut van Theo Maassen. Een film die doorgaans enkel op televisie wordt vertoond. Billy is echter een uitzondering want in 2017 verscheen hij wel in de bios. Daarom liet de release even op zich wachten. Op de 25e van maart werd hij vertoond op NPO3 en je weet wat dat betekent. Hij staat gewoon op NPO gemist.

Billy is de grofgebekte buikspreekpop die meer mensen aan het lachen krijgt dan Theo Maassen ooit heeft gedaan, wat de onderliggende grap in de hele film is. Zowel bespeler Gerard (Bruno Van den Broecke) als Billy worden smoorverliefd. Gerard valt voor de rustige, lieve, nieuwe buurvrouw terwijl Billy ogen heeft voor de femme fatale Belinda (Ellen Parren). De relatie tussen de zelfbewuste buikspreekpop en zijn bespeler is over het algemeen niet geweldig, wat voor hilarische taferelen zorgt. Gerard wil zijn banden met de pop verbreken, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht. Het is een grappig verhaal waar Jeff Dunham wat van zou kunnen leren.

Een keurige eerste poging

Billy is dan wel de eerste film van Maassen, hij weet hoe hij het moet aanpakken. Op zondag 25 maart werd de film in de avond uitgezonden en haalde maar liefst vijfhonderdduizend kijkcijfers op voor NPO 3. IMDb gaf de film een 6,4. Geen bijster hoge score, maar voor de eerste film die Maassen maakte is dat zeker niet slecht. Theo mag trots zijn op het resultaat, ondanks het wisselende kritiek. Billy bestempelt zijn eerste regiewerk en het kan alleen maar beter worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De film voor het paasweekend: ‘Billy’ (door Theo Maassen)
Sluiten