Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 16 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets voor puristen: Geero Standard Classic

De Geero Standard Classic ‘Vintage Vinyl Black’ is een product van de volgende generatie elektrische fietsen. Ook al doet zowel de naam als het uiterlijk iets heel anders vermoeden, deze elektrische fiets combineert comfort met technische vooruitgang.

De 250 Watt motor geeft een meer dan perfecte ondersteuning tot 25 kilometer per uur en laat je kilometers lang genieten van het nieuwe fietsen. Onder ideale omstandigheden heeft de elektrische fiets van Geero een actieradius van maar liefst 125 kilometer. Neem daarbij de korte oplaadtijd van slecht 3 uur en je weet waarom de Geero Standard Classic ‘Vintage Vinyl Black’ je nieuwe fiets kan zijn.

Geero elektrische fiets

Maximale output van 600 watt

De motor van 250 Watt mag dan wel het hart van de elektrische fiets zijn, zonder een degelijke accu red je het niet. De stroomvoorziening komt dat ook vanuit een Li-Ion Panasonic high capacity accu met smart BMS Technologie. Deze accu levert een vermogen van 420 Wh, ruim voldoende om alles uit de elektrische fiets te halen.

Mocht je nu het idee hebben dan de motor van 250 Watt erg bescheiden is, dan klopt dat. Hier zit dan ook het grootste geheim in verstopt. Je hebt namelijk via de regelaar de mogelijkheid om dit vermogen tijdelijk op te schroeven naar 600 Watt. Handig tijdens het accelereren. Dit plezier is overigens van korte duur, de controller zorgt er namelijk voor dat het vermogen automatisch wordt teruggeschroefd.

Geero elektrische fiets

High tech elektrische fiets voor een medium prijs

Een elektrische fiets van dit niveau is vanzelfsprekend verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. In dit geval heb je de keuze uit de volgende variaties:

  • Classic versie met Super gravity banden (28” x 1.25”) en negen versnellingen (Shimano Sora)
  • City uitvoeringen met Hutchinson banden (28” x 1.4”) en eveneens negen versnellingen (Shimano Sora)
  • Touring uitvoering met Hutchinson banden (28” x 1.4”) en 11 versnellingen (SRAM NX)

Deze Geero Standard is ondanks de technische innovaties een vrij basic elektrische fiets. Overigens wel speciaal voor de liefhebber die op zoek is naar de pure fietservaring zonder toeters en bellen. Meer info, na de klik. Meer van het minimalisme? Check dan de Coboc Brooklyn One: een bijzonder stijlvolle stadsfiets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Geero

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De elektrische fiets voor puristen: Geero Standard Classic
Sluiten