Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 23 januari 2019

De eerste opvouwbare smartphone: Samsung Galaxy F

Hij komt eraan! Samsung’s allereerste opvouwbare Galaxy smartphone is in aantocht. Afgezien van een kleine preview is er nog maar bitter weinig bekend over deze revolutionaire telefoon. Wat we wel hebben zijn de talloze geruchten. Zo is de exacte releasedatum nog niet bekend en tasten we nog volledig in het duister als het gaat om de prijs van het toestel. Dat laatste kon nog wel eens snel gaan veranderen. Dankzij een loslippige medewerker van Samsung weten we in ieder geval een stuk meer. Maak je borst maar alvast nat, in vergelijking met de opvouwbare Samsung Galaxy smartphone zijn de nieuwe iPhone-toestellen eigenlijk spotgoedkoop.

De smartphone voor de ‘happy few’

Het grote moment zal volgende maand aanbreken als Samsung eindelijk de opvouwbare Galaxy F zal tonen. Daarbij zijn ze Oppo in ieder geval voor, die werken namelijk ook aan een opvouwbare telefoon. Nu is iedereen natuurlijk benieuwd naar twee dingen: hoe gaat het apparaat er uitzien en hoeveel gaat het kosten. Samsung zegt in ieder geval niks, maar gelukkig is er een medewerker die best wel wat kwijt wil over het toestel. Het wordt namelijk geen goedkope gadget. Verwacht dus niet dat deze smartphone binnenkort in de schappen van de Lidl of Aldi ligt. De Samsung Galaxy F is een smartphone voor de vermogende man of vrouw, de prijs zal namelijk ver uitstijgen boven het niveau van de duurste iPhone. Denk aan een instapprijs vanaf 1.500 euro of meer.

Samsung Galaxy F opvouwbare smartphone

Ontwikkelingskosten zijn hoog

Natuurlijk het logisch om te verwachten dat een smartphone die je kunt opvouwen, of liever gezegd kunt uitvouwen, een stuk duurder is dan de gangbare modellen. De vraag is echter of er meer technologische hoogstandjes in zijn verwerkt die een dergelijk prijsniveau rechtvaardigt. Daarmee komen we gelijk op een ander punt: de case. Een dergelijk duur apparaat mag een behoorlijk goede case ter bescherming hebben. Zo moet die net zo flexibel zijn als het toestel zelf. Het is in ieder geval te hopen dat je het toestel niet uit de case moet halen om deze in uitgevouwen toestand te kunnen gebruiken. Hoe Samsung dat voor elkaar gaat krijgen, weten we pas op 20 februari. Dat is de datum dat de wereld kennis kan maken met Samsung’s nieuwste paradepaardje.

Want

Reageer op artikel:
De eerste opvouwbare smartphone: Samsung Galaxy F
Sluiten