Jan de Raab
Jan de Raab Wheels 1 sep 2018

Doe mee aan de Gentleman’s Ride: motorrijden voor het goede doel

The Distinguished Gentleman’s Ride is een goed doel van een heel andere orde. Maar liefst 120.000 welbespraakte heren stappen tijdens deze rit, verdeeld over 160 steden, op hun motor. De heren proberen op 30 september aandacht te trekken voor de strijd tegen prostaatkanker in het bijzonder en de geestelijke gezondheid van de moderne man.

The Distinguished Gentleman’s Ride werd opgericht in Sydney, Australië door Mark Hawwa. Mark besloot dat een themarit een geweldige manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypering van mannen op motoren te bestrijden, terwijl motorrijders zich met elkaar verbonden zouden voelen.

Die eerste rit in 2012 bracht meer dan 2.500 rijders samen in 64 steden. Het succes van het evenement moedigde de oprichter aan te overwegen hoe het kan worden ingezet om een ​​waardig doel te ondersteunen.

The Distinguished Gentleman’s Ride

Depressie en de gevolgen

Beïnvloed door de tragedie toen een van de mede-organisatoren overleed aan de gevolgen van een depressie, heeft men vanaf 2016 gekozen om met de opbrengst goede doelen te ondersteunen zoals de gezondheidszorg.

Nu is de financiering van de programma’s voor geestelijke gezondheid van mannen een ‘Distinguished Gentleman’s Ride-focus’ geworden, naast onderzoek naar prostaatkanker via de nieuwe officiële liefdadigheidspartner The Movember Foundation en de steun van de titelsponsors Triumph Motorfietsen en Zenith Watches.

De Distinguished Gentleman’s Ride is een eerbetoon aan de kunst van het motorrijden in combinatie met alles wat van een man een heer maakt. Meer info, vind je hier. En o ja: check ook direct deze BMW R80 custom bike om van te kwijlen.

Register now for the 2018 Distinguished Gentleman’s Ride

Register now at gentlemansride.com for the 2018 Distinguished Gentleman’s Ride, a global charity event uniting dapper riders with classic and vintage style motorcycles on Sunday September 30th 2018. With close to 1 million men losing their lives annually from suicide and prostate cancer, our mission is to raise awareness and funds for these causes on behalf of charity partner the Movember Foundation.

Reageer op artikel:
Doe mee aan de Gentleman’s Ride: motorrijden voor het goede doel
Sluiten