Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 26 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

De Cooper E: een stijlvolle elektrische fiets met Formule 1-techniek

Op het eerste gezicht is de Cooper E elektrische fiets niks anders dan een doodnormale, bijna zelfs saaie traditionele fiets. Niets doet denken aan het technisch vernuft dat in de fiets zit verwerkt. Knap werk dus van de jongens van Cooper. Toch is de Cooper E een elektrische fiets met een aantal interessante verrassingen.

All-in-one moter met Kinetic Energy Recocery

Geen batterij op de bagagedrager, geen extra dik frame wat de plaatsing van de accu verraadt. De ontwerpers van Cooper hebben er alles aan gedaan om deze elektrische fiets zo onopvallend mogelijk te maken. De verrassing is des te groter als we in de achternaaf een 250 Watt motor ontdekken. Een e-bike met een grote wow-factor dus.

Cooper E elektrische fiets

De verrassing wordt nog groter als je weet dat de motor is voorzien van een KERS-systeem. Dit staat voor Kinetic Energy Recocery. Het is een technisch vinding die is overgewaaid uit de Formule 1-wereld. Dit systeem zorgt ervoor dat remenergie, die normaal wordt omgezet in warmte, wordt opgeslagen. Dit is op twee manieren mogelijk: één is met een vliegwiel, het andere is gebaseerd op een principe van een elektromotor die ook dienst kan doen als generator. Deze energie kan later weer gebruikt worden om tijdelijk meer vermogen te krijgen.

Cooper E: de meest duurzame e-bike van 2019

De Cooper E is door het elegante ontwerp bijzonder geschikt als elektrische stadsfiets. De batterij en de Zehus ‘all-in-one’ motor zijn allebei in de achternaaf gemonteerd zodat ze nooit in de weg zitten. Het stalen Reynolds-frame zorgt samen met de Vittoria Randonneur banden (700x28C) voor een uitermate stabiele wegligging, zodat je ook buiten de stad kunt genieten van een van de mooiste elektrische fietsen van 2019. De Cooper E zal deze maand nog verkrijgbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van 2.499 euro.

Cooper E elektrische fiets Cooper E elektrische fiets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cooperbikes

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De Cooper E: een stijlvolle elektrische fiets met Formule 1-techniek
Sluiten