Redactie
Redactie Stuff 14 jan 2016

De coolste gadgets van de CES 2016

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe technieken. De International Consumer Electronics Show (CES), die traditiegetrouw jaarlijks in Las Vegas wordt gehouden, heeft z’n vruchten weer afgeworpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is al wel weer door iemand bedacht. Dit zijn, naar onze mening, de tofste gadgets waarvan we hopen dat ze zo snel mogelijk beschikbaar zijn voor de consument.

Note: via de hyperlinks in de onderstaande tekstjes kom je bij de uitgebreide CES 2016-artikelen van onze vrienden van WANT.

1. Een passagiers-drone van het merk Ehang die, nadat hij is ingeklapt, genoeg ruimte heeft aan een gemiddelde parkeerplaats. Do we need to say more?. Eh ja: want de definitie van ‘drone’ is: een onbemand vliegtuig. Dit is dus geen drone, eigenlijk.

2. We blijven nog even bij de drones, de echte dan. De Parrot’s Disco heeft de vleugels van een vliegtuig en kan het 45 minuten volhouden in de lucht. Nice!

3. Echt knap is hij niet, maar handig absoluut wel. Deze schoen van Digitsole is gekoppeld aan je smartphone en biedt handige opties zoals automatisch strak “veteren’, een stappenteller en – onze favoriet – de mogelijkheid om je voeten op te warmen.

4. Dankzij de app van MyCaptR kun je een iPad gebruiken om een 3D-beeld van een kamer te schetsen in drie minuten. Dit kan de manier waarop men het ontwerp van de woning benadert weleens grondig gaan veranderen.

5. In het kader van nutteloos maar wel leuk: de Ziro-handschoen. Dit handigheidje is gekoppeld aan het karretje op de grond. Door met je hand te bewegen bepaal je hoe hij beweegt.

6. LG presenteerde het flinterdunne en oprolbare OLED-display. De toekomst is hier!

7. Onze favoriet! In deze koelkast van Samsung zit een module verwerkt waarin je boodschappen kunt bestellen! #lazy

8. Wakker worden in de geur van de oceaan, jungle, croissant, chocolade, pepermunt of koffie? Het kan met deze wekker van Sensorwake.

9. Handig voor degene die een sixpack kweken; dit apparaatje van SCiO meet hoeveel calorieën er daadwerkelijk in je voeding zitten.

10. De hekkensluiter: een duizend pk sterke elektrische auto van de Chinese fabrikant Faraday Future. Zoef!

Meer weten over alle vernuften die op CES 2016 zijn gepresenteerd? Je leest het in het uitgebreide CES-dossier op WANT!

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
De coolste gadgets van de CES 2016
Sluiten