Redactie
Redactie accessories 4 feb 2016

De cap is nog steeds relevant

In de categorie ‘dingen die je vroeger droeg maar nu niet meer’: de cap. Of voor wie geen engels spreekt: de pet. Terecht? Nee, niet per definitie. Want je kunt de cap uitstekend dragen in een goede street style outfit. Je moet alleen met een aantal zaken rekening houden.

Géén trucker hat

Regel nummer één, en deze is écht van onschatbaar belang: draag nooit een trucker hat. Je weet wel, die caps met goedkope mash aan de achterkant, inclusief oncomfortabele sluiting van hard kunststof en al dan niet vergezeld van een bier- of drankmerk logo op de voorkant. Niet doen. Ook al heb je een neutraal exemplaar zonder gekke kleuren en logo’s: niet doen. Ook al zie je nog zo veel gasten die claimen dat het tof is: niet doen.

Ga voor kwaliteit

Net als voor al jouw andere kledingstukken en accessoires geldt dat kwaliteit van cruciaal belang is. Het verschil in kwaliteit tussen verschillende caps kan echt zeer groot zijn. Het verschil in prijs dus ook. De investering in een duurdere cap betaalt zich echter dubbel en dwars uit. Niet alleen qua look maar ook qua draagcomfort.

Cap versus baseball cap

Men schaart dit type hoofddeksel nog wel eens onterecht onder de noemer ‘baseball cap’ maar dat is niet correct. In essentie is het dezelfde pet maar de baseball cap kenmerkt zich door een licht gebogen cap terwijl deze bij de reguliere cap recht(er) loopt. Wij vinden een baseball cap geschikt voor sportieve activiteiten. Draag je ‘m uit mode-oogpunt dan tja… er hangt een beetje een zweem omheen van gabberfeesten en jonge kereltjes in gepimpte auto’s. Wij veroordelen niemand, maar met een rechte cap kom je simpelweg eenvoudiger stijlvol voor de dag. Een kleine curve is overigens geen probleem, als je maar niet gaat voor een exemplaar met dezelfde ronding als jouw gezicht.

Klassiek en chic

Er zijn twee manieren waarop je de reguliere cap kunt dragen. Althans, er zullen er gerust wel meer zijn maar deze twee stijlen vinden wij tof. klassiek (spreekt voor zich) en chic (echt waar). Welke stijl je hanteert, hangt natuurlijk af van welke kleding je erbij draagt maar ook van de materialen van de cap.

In een streetstyle outfit kun je opteren voor de klassieke materialen katoen en canvas. Een robuust exemplaar doet ’t daarbij goed.

Wil je meer op chic gaan, kijk dan naar materialen als leer en tweed. Leer doet ’t uiteraard goed boven een fraai leren jack maar ook in combinatie met goede denim of in een all black outfit. Met een cap van tweed zet je op stijlvolle wijze het spreekwoordelijke puntje op de i als je bijvoorbeeld een fraaie overcoat draagt.

De nieuwe trend, de houten cap

Sterk in opkomst: de houten cap. Alleen de cap zelf, uiteraard, hij zit nog steeds comfortabel. Onder andere de Nederlandse merken Fifty Wood en TWO-O timmeren er hard mee aan de weg.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
De cap is nog steeds relevant
Sluiten