Redactie
Redactie Cars 16 feb 2016

Dé Bond-cars voor ieders budget

Een groot deel van het ‘leven’ van James Bond is te koop. Zijn pakken? Tom Ford. Zijn horloges? Omega. Zijn drankjes? Martini en The Macallan. Qua auto’s wordt het een stuk lastiger, hoewel het moet lukken om één van deze classics te scoren. Zonder alle Bond-gadgets, uiteraard!

BMW Z3 – Goldeneye

Pierce Brosnan’s wheels in Goldeneye waren een controversiële keuze. De BMW Z3 was namelijk de eerste niet-Engels auto die verfijnd werd met de snufjes van Q, zoals raketten achter de koplampen. Na het verschijnen van Goldeneye werd de Z3 best populair. Het goede nieuws is: hij is prima betaalbaar. Voor een bedrag vanaf zo’n 4000 euro moet het lukken om deze auto in handen te krijgen.

BMW 750iL – Tomorrow Never Dies

De BWM 750 iL was nog controversiëler dan de Z3 omdat het een zakenauto is, in plaats van een sportief model. ‘Meer ruimte voor je golfclubs’ klinkt immers niet heel erg sexy. Het was in Tomorrow Never Dies echter de perfecte auto omdat Bond een bankier moest voorstellen. Daarbij had hij in elk geval de beschikking over een op het dak gemonteerde rocket launcher. Het lijkt wellicht een conservatief beest, maar zelfs ongewapend is de 750iL voorzien van de nodige coolness. Vanaf zo’n 10.000 euro heb je een knap exemplaar.

Lotus Esprit S1 – The Spy Who Loved Me

Deze auto werd door Bond ingezet als onderzeeër, hoe cool is dat? Door de scherpe neus en de onderwaterscene in The Spy Who Loved Me werd de Esprit een van de meest legendarische ontwerpen van de fabrikant. Hij is misschien dan wel al wat ouder maar zeker niet minder. Vergis je niet: in 1970 was dit een supercar. Wees niet te zuinig bij het aanschaffen van een Esprit S1. Voor 25.000 euro heb je een fatsoenlijke variant.

AMC Hornet – The Man With The Golden Gun

Hoewel critici de Hornet niet als een officiele Bond-car zullen bestempelen, is Bond wel degelijk achter het stuur gekropen van deze Amerikaanse muscle car. Deze auto is geproduceerd door de America Motor Corporation gedurende de jaren 1970 en maakt het geluid van een 1960 charger. Qua formaat is hij een stuk kleiner en daardoor zeer geliefd door stuntmannen. Ze zijn vrij zeldzaam, maar als je er eentje kunt vinden, moet je ‘m voor 3000 a 4000 euro op de kop kunnen tikken.

Aston Martin DB5 – Goldfinger And On

De classic onder de Bond-cars. Inclusief draaiende nummerplaten, schietstoel en champagnekoeler onder de armsteun. Een spion is immers niet altijd aan het werk. De DB5’s die je kunt kopen zijn helaas niet gewapend met deze gadgets, maar dat maakt deze auto niet minder cool. Helaas zijn ze aanzienlijk duurder dan de bovenstaande Bond-cars. Mocht je een DB5 willen (en dat wil je waarschijnlijk), dan moet je minstens 650.000 euro aftikken. Maar goed, je leeft maar één keer toch?

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Dé Bond-cars voor ieders budget
Sluiten