Jan
Jan Life 29 jul 2018

De Bitcoin stijgt, maar is het zinvol om nog te investeren?

Met nieuwe records in het vooruitzicht is de kans groot dat het herstel van Bitcoin er dan eindelijk is. Daarmee dringt de vraag zich op of dit een tijdelijke opleving is en of het zinvol om op dit moment te beleggen in de munt.

Angst is altijd een slechte raadgever. Natuurlijk kun je ervan uitgaan dan de koersen nooit een rechtop gaande lijn zullen volgen. Ga je voor een snelle winst of ben je een serieuze aspirant belegger voor wie het lange termijn resultaat belangrijker is? Kun je het je veroorloven om een koersdaling van enkele tientallen procenten te veroorloven of krijg je al nachtmerries als de koers met twintig euro is gedaald? Het zijn dit soort vragen die bepalen of ze geschikt bent om te beleggen in altcoins zoals BTC.

Tijdelijk opleving of een definitief herstel

Toen de bitcoin in december 2017 record na record brak kwam de belangstelling voor de altcoin pas goed van de grond. Opeens wat het ‘gewoon’ om in ieder geval een deel van je spaargeld te beleggen in BTC. Deed je het niet, dan was je een uitzondering. In de aanloop naar december maakten mensen winst en was het niet de vraag of je rijker was dan gisteren of vorige week, maar was de vraag hoeveel je de laatste 24 uur had verdiend.

Sinds de piek van december 2017 is het echter bergafwaarts gegaan en moest menig belegger toekijken hoe zijn of haar investering per dag minder waard werd. Die periode hield aan en op het dieptepunt was de munt maar liefst zeventig procent minder waard in vergelijking met december. Het was verleidelijk om de munt weer te verkopen, er werd immers niks verdiend. De slimmeriken deden echter niets en zij worden voor hun geduld beloond. Nu de munt nog relatief laag staat (nog altijd een kleine 13.000 euro goedkoper dan in december 2017) is het nu juist het moment om je kans te pakken. Of komt er nog een daling aan?

Wat is het goede moment

De vraag of het te laat is om te investeren in cryptocoins leggen we voor aan een aantal gerespecteerde deskundigen die hun sporen reeds lang hebben verdiend. Kennis is immers macht en met hun kennis kun je zelf een oordeel vormen of je te laat bent of dat je juist nu moet investeren.

Tom Lee: Huidige prijs geeft een duidelijk signaal af

Tom Lee, de hoofdanalist van Fundstrat Global Advisors, merkte op dat Bitcoin momenteel ongeveer 30 procent onder zijn 200-dagen voortschrijdend gemiddelde handelt – wat een “vrij positief signaal” is. De analist zei ook dat je de munt moet kopen als de waarde 30% lager ligt dan de gemiddelde waarde over een periode van 200 dagen. Het gaat volgens Lee echter niet enkel om de statische analyse van de waarde van de munt. “De technische analyse ziet er momenteel veel gunstiger uit, bovendien speelt de golf van positief nieuws ook een grote rol bij de waardebepaling van de munt.” Kopen dus volgens Lee.

Barry Silbert: Belangrijke infrastructuur wordt nu aangelegd

Barry Silbert van Digital Currency Group, een van de eerste investeerders in BTC, ziet een mooie toekomst opdoemen voor bitcoin. Het jaar 2019 zal van doorslaggevende betekenis zijn aldus Silbert. “Het jaar 2019 zal groot zijn voor Bitcoin omdat institutionele investeringen dan binnen beginnen te stromen omdat de infrastructuur voor hen bijna klaar is. Hij merkte ook op dat we deze trend al zien, omdat institutionele beleggers 56 procent van de opgekochte YTD van Grayscale Investments voor 250 miljoen dollar voor hun rekening namen. Dat je dus niet als er geen vertrouwen is in de toekomst.  Silbert is van mening dat de prijs het dieptepunt achter zich heeft gelaten en dat ‘de bears’ weinig interesse tonen op dit moment. Volgens hem komt de prijsstijging door een tekort aan bitcoin en is er zeker geen sprake van een ‘bearmarket’.

Patrick Grey: de signalen zijn massief

Bitcoin heeft, ondanks het verlies van ongeveer 70 procent van zijn hoogste waarde ooit in januari, nog steeds veel potentie om een enorme groei in vergelijking met begin 2017 te realiseren. Bovendien presteerde ‘s werelds grootste cryptocurrency een heel stuk beter dan sommige van de toonaangevende traditionele bedrijven zoals Amazon, JD.Com en iQiyi.

HashChain Technology’s CEO Patrick Gray merkte op: “De acceptatie van cryptocurrency bedraagt ​​momenteel 0,2 procent en is verdubbeld met 100 procent per jaar. In dit tempo is het een potentiële kanshebber en nemen de kansen in de komende tien jaar enorm toe. Ondanks enkele recessies mag dat soort groeipotentieel en het bijbehorende groeipercentage niet over het hoofd worden gezien.”

Boris Schlossberg: Bitcoin kan een legitieme manier van waarde-opslag zijn

Boris Schlossberg, Managing Director van FX Strategy bij BK Asset Management, die al jarenlang een Bitcoin-beer is geweest, behaalde een niet onaanzienlijke winst aan de recente rally van de eerste en meest recente cryptocurrency. Hij heeft zelfs geschetst dat verdere toename niet uit beeld is en zegt:

“Aangezien de waarde van de bitcoin munt voornamelijk afhankelijk lijkt te zijn van technische ontwikkelingen, zou het op dit moment gemakkelijk boven de 9.000 dollar kunnen uitkomen. Boven dat niveau zal er veel meer serieuze weerstand kunnen ontstaan waarbij de prijs onder druk komt.” Schlossberg zei ook dat bitcoin “gezien kan worden als een legitieme winkel van waarde in de toekomst”, omdat blockchain-technologie steeds meer verankerd raakt in de reguliere financiële sector.”

Reageer op artikel:
De Bitcoin stijgt, maar is het zinvol om nog te investeren?
Sluiten